Island holder vejret idag, for landets mest aktive vulkan Grimsvötn truer med at gå i udbrud hvert øjeblik det kan være. RokokoPosten bringer her et eksklusivt mini-interview med vulkanen, som afslører sig som en glødende, men noget desillusioneret demokrat.

Vulkanen Grimsvötn har set sig sur på Barack Obama og hans nederlag til midtvejsvalget. Det kan få dramatiske konsekvenser.

Skjult under Europas største gletsjer huserer vulkanen Grimsvötn,  som i disse timer frygtes af Islands befolkning. Ifølge vulkaneksperter kan den nemlig gå i udbrud meget snart, og RokokoPostens særlige udsendte har derfor spurgt vulkanen, hvad der driver den:

RokokoPosten (RP): Er det korrekt du snart går i udbrud?

Grimsvötn (G): I hvert fald, hvis det går som meningsmålingerne viser i USA. Lorte Midtvejsvalg!

RP: Hvordan skal det forstås?

G: Mit temperament koger simpelt hen over, hvis Obama og hans fesne demokrater mister flertallet i kongressen. Jeg troede de forstod hvor farlige de dersens tekomsammen-mennesker var, men det har de åbenbart ikke gjort og det betaler de prisen for nu.

RP: Nu er det jo helt sikkert endnu at republikanerne overtager magten i parlamentet? (Interviewet fandt sted inden Midtvejsvalgets afslutning, red.)

G: Hvad fanden tror du selv? Obama har bare ikke leveret varen. Jeg er SÅ skuffet og vred, og så fra en mand som vandt Nobels-fucking-fredspris. Republikanerne taler til folket og Obama passer bare sig selv oppe i det hvide hus. Ja, han er sgu blevet elitær på den dårlige måde. Han sidder sikkert og gnasker økologisk grønt fra Michelles køkkenhave as we speak.

RP: Hvad har økologisk grønt med noget at gøre?

G: Du er godtnok langsom. Han er ikke synlig nok. Han er ikke folkelig nok. Og amerikanerne kan jo slet ikke se effekten af hverken sundheds-eller finansreformen endnu, så hvad har du så tilbage? En mand der hverken har holdt sit løfte om at lukke Guantanamo eller fik en klimaaftale i hus. Change that matters, my ass!

RP: Men hvorfor er en subglacial vulkan som dig så demokrat?

G: Det har vi tradition for i min familie.

Efter redaktionens afslutningg kan RokokoPosten konstatere, at Republikanerne har sikret sig magten i Repræsentanternes hus, det ene af Kongressens to kamre. Fra Island rapporterer vulkanologer at Grimsvötn er i endnu kraftigere uro end før.