Ill.: Wellcome Images, Wikimedia Commons

Ill.: Wellcome Images, Wikimedia Commons

Den nazistiske diktator Adolf Hitler fortæller i et eksklusivt interview med RokokoPostens underverdens-korrespondent, at han er stærkt utilfreds med den måde, hans eftermæle forvaltes på af internet-samfundet.

Den tidligere Rigskansler for det stortyske rige, Adolf Hitler, er rasende over et stort antal parodier på YouTube. Her gør internetbrugere grin med eks-føreren ved at sætte falske undertekster på en ikonisk scene i filmen Der Untergang om Hitlers sidste dage i bunkeren i Berlin.

Fænomenet startede i 2006, og siden da har Hitler blandt andet måttet stå model til raserianfald om alt fra Michael Jacksons død til Vuvuzelaen under sidste VM. Senest er diktatoren også blevet involveret i dansk politik, hvor tilhængere af henholdsvis regeringen og Liberal Alliance, har ladet ham rase over modparten.

Begik fejl i hektisk periode
“Det er enormt frustrerende, for jeg syntes virkelig [skuespiller] Bruno Ganz havde formået at skildre mig rigtig flot og autentisk. Ok, måske lige lovligt kolerisk og impulsiv. Men hvis jeg skal være selvkritisk, må jeg også erkende, at jeg nok begik fejl i den hektiske periode fra 1939-1945.”

Ikke desto mindre mener han ikke det er fair, at han på den måde bliver tillagt holdninger til alle mulige emner, der ikke handler om verdenskrig og folkedrab.

“Selv hvis jeg havde været til R’n’B, havde jeg alt for travlt med de tre millioner russiske soldater, som omringede Berlin, til at kunne gå op i Michael Jacksons død. Desuden passer mundbevægelserne på videoerne så dårligt, at selv tyskere finder det kritisabelt. Og mange af  filmene er også lavet i en så dårlig kvalitet, at min teint får et sygeligt, gråligt skær. Det er langt under lavmålet.”

Kan godt finde Holger
Særligt én video kan få Adolf Hitlers blod i kog.

“Det er den, hvor jeg ikke kan finde Holger (på engelsk: ‘Wally’). Den video er helt utrolig perfid – situationens alvor taget i betragtning – og den er desuden direkte injurierende. Jeg har med lethed fundet Holger i samtlige elleve bøger. Bortset fra et enkelt opslag i ‘Hvor er Holger i Eventyrland?’. Men den er også helt utrolig svær – og Mao kan heller ikke finde ham.”

Adspurgt, om der er andre ting i den måde, han portrætteres på i dag, som han er generet af i sit efterliv, falder svaret prompte.

“Jeg er led og ked af at blive sammenlignet med Dansk Folkeparti. Som en totalitær diktator, der startede verdenskrige og begik folkedrab, er det ærlig talt lidt forstemmende, at der ikke skal mere til end et pointsystem ved indvandring for at komme op i min liga.”

Bitterheden i eks-diktatoren stemme er tydelig, da han fortsætter.

“Havde jeg vidst, at mit omdømme som den inkarnerede ondskab kunne sikres så let,  ville jeg selvfølgelig aldrig have startet en tofrontskrig. Er du klar over hvor risikabelt det er?”