Foto: zacoolcrafter, Pixabay

Foto: zacoolcrafter, Pixabay

Integrationsminister og Jedi-ridder Birthe Rønn Hornbech er, ifølge kilder tæt på ministeren, gået over til Kraftens mørke side. Oppositionen er bekymrede, mens Dansk Folkeparti maner til besindighed.

Spekulationerne tog til i styrke efter mandagens samråd med Folketingets indfødsretsudvalg. Her nægtede Birthe Rønn Hornbech først at svare på flere næsten enslydende spørgsmål om mulige konventionsbrud i forbindelse med tildeling af statsborgerskaber fra SF’s menneskerettighedsordfører Kamal Qureshi.

Da dette ikke stoppede strømmen af spørgsmål, dræbte ministeren Qureshi med et enkelt velplaceret lyssværdshug.

Flere iagttagere blev ved den lejlighed dybt chokerede over, at Birthe Rønns lyssværd ikke længere havde Jediernes blå farve, men derimod Sith-fyrsternes røde. Ifølge politisk kommentator på Information, Georg Metz, er dette et klart udtryk for, at VK-regeringen nu sigter mod en overtagelse af hele galaksen.

Er Camre Birthes far?
Birthe Rønn Hornbech ønskede ikke at udtale sig om hændelsen, men Søren Krarup forsvarer ministeren.

“Det er bare oppositionens sædvanlige pladder! Selvfølgelig har en minister ret til at have lyssværd i lige præcis den farve, hun vil. Og venstrefløjen burde da om nogen være glade for, at hun nu har valgt et rødt. Men næh nej, nu skal det så også være for dårligt.”

Ville Søvndal er lodret uenig.

“Det er virkelig uhyggeligt, at vi tilsyneladende har en Sith-fyrste på en så betydelig ministerpost, og jeg vil meget håbe, at vi kan mønstre flertal for et mistillidsvotum – eller i det mindste en næse. Og ja, så er det selvfølgelig også for dårligt, at hun dræbte Kamal Qureshi.”

Men historien kan stikke dybere.  Den borgerligt-liberale kommentator Jarl Cordua citerede i et indlæg på sin blog mandag flere anonyme kilder tæt på regeringstoppen, der hævder, at Mogens Camre (DF) er Birthe Rønn Hornbechs far. Det er angiveligt dette forhold, der har skubbet integrationsministeren det sidste stykke over til Kraftens mørke side.