Jeg håber, at kedelige og usympatiske mennesker landet over vil melde sig til bytning af gidsler i Somalia, sagde Lars Løkke Rasmussen i går. Regeringen har allerede fundet flere borgere, der kunne blive piraternes gidsler i stedet for den nuværende familie.

Danskere, der er triste, utiltalende og helt almindeligt nederen, får nu en enestående chance for at udføre en heroisk handling. Lars Løkke Rasmussen opfordrer dem nemlig til at bytte plads med den familie, der i torsdags blev kidnappet af somaliske pirater og nu formentlig befinder på det afrikanske fastland.

Regeringen har været i kontakt med en somalisk gidselforhandler, der oplyser, at piraterne er villige til at bytte familien for “et dusin andre danskere”.

Grimme og kedelige til fester
“Det kunne så passende være de af vores borgere, der er, hvad man med et godt dansk udtryk ville kalde ‘nederen’,” fortalte Lars Løkke til gårsdagens pressemøde. Han forklarede, at regeringen har nedsat en særlig gruppe til at udvælge disse nederen danskere ud fra kriterier som “grim”, “skjulte racistiske tendenser” og “kedelig til fester”. Og der er gevinst.

“Jeg ved med sikkerhed, at der alene i Slagelse findes op til tyve trælse danskere, der vitterlig ikke vil blive savnet. Carsten og Jeanette, I ved, hvem jeg taler om,” sagde Lars Løkke med vidende mine til kameraet.

Modne kvinder vil gerne til Somalia
Men det er ikke sikkert, at Carsten, Jeanette og andre let erstattelige borgere behøver at bekymre sig. En nyopstået gruppe kaldet “Modne enlige kvinder for somalisk redning” har nemlig udtrykt ønske om selv at bytte plads med den nødstedte familie.

“Vi føler, det er vores moralske pligt at hjælpe vores medmennesker,” fortæller Bitten Asmussen på 56, der sammen med en håndfuld jævnaldrende kvinder har foretaget mange rejser til Østafrika og derfor er godt bekendt med det, de kalder “den mørke, mystiske mand”.

“Der er selvfølgelig risiko for, at de brutale og hårdhændede somaliere gør med os, hvad de vil. Lader os sidde i lumre hytter og kommer ind bare for at få stillet deres dyriske behov,” fortæller Bitten og understreger, at dette naturligvis vil være meget ubehageligt.

Gruppen planlægger at mødes med Statsministeren for at diskutere en eventuel gidselbytning. Bitten Asmussen understreger dog, at de på ingen måde vil ligge det danske samfund til last, hvis deres plan kan udføres; de har derfor allerede selv bestilt flybilletter.