Christianias indbyggere har rømmet fristaden og fjernet alle dens bygninger. Det sker som en manifestation mod regeringens politik, som flere frygter vil føre til en rydning af Christiania.

Flere turister på vej til fristaden Christiania fik i går eftermiddag en gevaldig overraskelse. Hvor der før lå boder og kulørte selvbyggerhuse, var nu blot en tom mark. I løbet af natten havde fristadens indbyggere nemlig pillet alle fristadens bygninger ned og kørt dem til opmagasinering.

Det var resultatet af et længere fællesmøde blandt fristadens beboere. Her lykkedes det efter tre dages uafbrudt basisdemokratisk diskussion at gennemtrumfe beslutningen om at rydde Christiania. Det sker som en manifestation mod regeringens planer om at normalisere eller endda rydde Christiania.

Talsmand for Christiania, Alrod Bunzen, erklærede ved et pressemøde sin tilfredshed med reaktionen:

”Vi betragter det som en enorm sejr over de reaktionære kræfter i regeringen og alle, der udsender dårlig karma over Christiania. Med vores manifestation gør vi det umuligt for dem at rydde Christiania og viser samtidig alle mennesker, hvor meget de kommer til at savne fristaden.” Herefter brød de forsamlede Christianitter spontant ud i Sigøjnerkompagniets klassiker, ’I kan ikke slå os ihjel’.

RokokoPosten har forsøgt at få en kommentar til aktionen fra Slots- og Ejendomsstyrelsen, der har ansvaret for området, hvor fristaden er placeret. Det er ikke lykkedes, da man hos styrelsen var for travlt optaget af at gøre eksklusive byggegrunde centralt beliggende i København klar til salg.