Siden Anden Verdenskrig har navnet Adolf været stærkt stigmatiseret. Men det vil regeringen nu ændre på ved hjælp af forhøjet børnefamilieydelse – og en nuttet bamse.

Der findes i Danmark kun én eneste teenager, der hedder Adolf. Han blev født i 1997, og siden da har ingen fået navnet. Det er synd, mener regeringen, både for teenageren og for navnet Adolf.

Regeringen har derfor vedtaget en handleplan for at sikre, at danskerne atter tør tage navnet til sig. Statsminister Lars Løkke Rasmussen fortæller:

“Det er synd og skam, at én gal diktator, der levede for så mange år siden, har formået at stigmatisere et ellers udmærket navn i så høj grad, at nærmest ingen tør bruge det længere. Det bliver forhåbentlig anderledes med den nye handleplan.”

Økonomisk gevinst og nuttede bamser
Handleplanens centrale element er en øget børnecheck til forældre, der giver deres barn navnet Adolf i løbet af år 2012 og 2013. Desuden lanceres den nuttede og næstekærlige bamse, Adolf, som bliver hovedperson i en række tv-programmer for børn.

På venstrefløjen er man imidlertid ikke begejstret for regeringens tiltag. Enhedslistens ligestillingsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, udtaler:

“Det er for dårligt, at det kun er et drengenavn, der skal afstigmatiseres. Der er for eksempel endnu færre, der hedder Medea, men det er måske okay, at man ikke vil opkalde sit barn efter en klog, stærk og handlekraftig kvindefigur?”

Schmidt-Nielsen frygter, at løftet om øget børnefamilieydelse vil medføre en stigning i antallet af aborter efter kønsscanning, men medgiver dog, at bamsen er “enormt kær”.