Foto: msandersmusic, Pixabay

Foto: msandersmusic, Pixabay

Et støt stigende antal danske mænd bliver ofre for den frygtede sygdom Penisitus Nuchae, som får dem til at ligne små, røde peniser bagfra. Et overset problem, mener forsker.

RokokoPosten møder 33-årige Morten, som vi har valgt at kalde ham, en regnvåd tirsdag på Cafe Fik-Ret i Søborg.  Han er iklædt lyse, forvaskede jeans og en mørkegrå hættetrøje. Ved første blik er alt tilsyneladende i orden: Morten er veltrænet, har varme brune øjne og et sødt smil. Kort sagt er han en rigtig flot fyr. Indtil han vender sig om: Så ligner han et aggressivt, erigeret mandligt kønsorgan.

”Jeg har ikke haft en kæreste i syv år, for mit udseende skræmmer kvinderne væk,” sukker Morten.

Må ikke forveksles med skaldethed
Morten er ikke alene om at føle sig afvist. Ifølge en ny rapport fra forskere på Rigshospitalets afdeling for mandesygdomme, rammer sygdommen Penisitus Nuchae flere og flere danske mænd mellem ca. 30 og 50 år.

Sygdommen må ikke forveksles med lidelsen androgen alopeci eller hårtab hos mænd. Penisitus Nuchae medfører totalt skaldet hovedbund, som oftest med kraftig rødmen og flere hudfolder i nakkeregionen.

Rapporten giver intet svar på sygdommens pludselige progression, men nævner for stort indtag af Coca-Cola og bacon som mulige risikofaktorer.

Social udstødelse
På Rigshospitalet sidder overlæge, dr.med. Boje Lange-Madsen, og han er bekymret. Som medforfatter til rapporten er han ikke i tvivl om, at sygdommen også har sociale konsekvenser:

”De mænd, som vi har fulgt i forbindelse med vores forskning, er ressourcestærke og fysisk veludrustede. De burde have alle muligheder for et vellykket social-og sexliv, men på grund af deres lighed med en penis er det umuligt.”

Boje Lange Madsen understreger, at både kvinder og andre mænd føler sig truede af at se et penishoved i deres dagligdag, fordi synet simpelthen er for voldsomt at kapere.

”Mænd med lidelsen har det lidt på samme måde som Elefantmanden (ekstremt freaklignende person fra filmen af samme navn fra 1980, red.), og det er derfor højst bemærkelsesværdigt, at der ikke fra politisk hold gøres mere for denne gruppe,” siger overlægen.

Parykken er en vej ud af mørket
På Fik-Ret i Søborg vil Morten ikke vente på, at politikerne får øjnene op for hans hårløse baghoved. Han har fået følgeskab af vennen David. De to skal ud at købe en paryk til Morten, for nu skal det være slut med vantro måben og choktilstand fra de kvinder, Morten har lyst til at date.

”Man siger jo, at fyren skal være en farlig tyr i sengen og en blid gentleman på gaden, men lige nu ligner jeg ikke noget, som pigerne har lyst til at vise mor og far. Så jeg satser på en fed undercut-frisure,” smiler Morten håbefuldt, inden han forlader caféen. Med hætten slået op.