Et enigt dommerpanel kårede i aftes Clement Kjersgaard som årets ældste dansker. Den kendte studievært vandt den hæderkronede pris foran prominente herrer som Mærsk Mc-Kinney Møller og Bent Fabricius-Bjerre.

Selvom han på papiret kun er 36 år gammel, var dommerne ikke i tvivl. Clement Behrend Kjersgaard skulle tildeles den eftertragtede pris som årets ældste dansker. Hermed er Clement Kjersgaard både den yngste, der indtil videre har modtaget prisen og den eneste, der har vundet første gang, han er nomineret.

Begrundelsen for det overraskende valg af Clement Kjersgaard får vi fra overdommer Katrine Holm Jørgensen:

“Først og fremmest er der jo bare ingen, som er ældre end ham. Desuden har han den rette distræt-distingverede verdensmandsattitude kombineret med en tilbagelænet alfaderlighed. Og så er vi enige om, at han vil tage sig godt ud i en gyngestol med en vamset plaid om livet, mens han bakker underfundigt på sin langpibe.”

Skuffet Mc-Kinney Møller
Blandt de øvrige nominerede til titlen finder vi så prominente navne som Bent Fabricius-Bjerre og Mærsk Mc-Kinney Møller. Sidstnævnte udtrykte efter kåringen skuffelse over endnu engang at være blevet forbigået. Han mener, at Kjersgaards fødselsår, 1975, automatisk burde diskvalificere ham fra konkurrencen.

Det argument kan årets ældste dansker, Clement Kjersgaard, sagtens følge. Alligevel mener han, at Mc-Kinney Møller burde tage det som en mand:

“Der er ikke megen moro over, at han hænger med mulen som en anden døgenigt, men sandt for dyden agter jeg ikke at yppe kiv over sligt,” udtaler Kjersgaard umiddelbart efter kåringen.


Er Clement Kjersgaard også ældre end dig?