Først blev de forbudt i Frankrig, så fulgte Holland efter. Nu er det parlamentet i Iran, der overraskende forbyder en omdiskuteret beklædningsgenstand – burkaen. Mens den unge generation af kvinder jubler og fejrer et slag for ligestillingen, er de iranske transvestitter rasende.

Læs hele artiklen…

 


Dagens artikel blev oprindeligt publiceret den 11. november 2010.

Annica fortæller: En fantasifuld reference til højretroppernes ensartede værdidebat, evindelige trædemøllediskussioner og klappen i hænderne over burkaforbuddet. Et forslag, der blev søsat af de konservative, men stille døde hen sammen med klapsalverne, fordi det var i strid med grundloven og menneskerettighederne.

I denne længere og syrede reportage kædes forbuddet sammen med dem, der virkelig har noget på spil. Dem, hvis fetich er truet, da forslaget også når deres land: De iranske transvestitter.