Der var jubel i Himlen, da det mandag kom frem, at Tøger Seidenfaden afløser Sankt Peter på posten som ansvarlig for ekstern kommunikation. Vi bringer en rapport fra det hinsides.

Læs resten af artiklen…


Historien om Tøger i det hinsides er nok den, som jeg har brugt mest tid på. For der er unægteligt utrolig lidt morskab at hente i en åbenlyst uretfærdig og utidig død, og at satirisere over de, der ikke  kan svare igen, giver let en lidt fad smag i munden. På den anden side var Tøger en af skovens kæmper og en, jeg har nydt at være uenig med i stort set alt, og for en ofte mediesatirisk publikation som RokokoPosten ville det være underligt at forbigå hans død i tavshed.

Det tog en hel del udkast, før jeg endte med kernen til artiklen ovenfor. Det, der endte med at virke, var undren over, hvad Tøger egentlig ville  lave i himlen. Billedet, der umiddelbart poppede op, var Tøger i diskussion med Politikens grand old men: Brandes og Hørup. Om ytringsfriheden, naturligvis.

Selv tror jeg, de ville have et par mindre uenigheder, men det er lidt irrelevant. Men i hvert fald, var der et efterliv, så ville Tøger utvivlsomt nyde at diskutere med de to herrer der. Resten gav sig selv. Tøger ville naturligvis overtage St. Peters position som yppersteforkynder – hvad ellers?

P.S. Hvis nogen vil se, hvordan den virkelig sublime fake-news dødsfalds-notits ser ud, så check, hvad The Onion lavede, da Leslie Nielsen gik bort.