I sin nye bog Kæft, trit og trætning gør den konservative politiker og tidligere jægersoldat, Helge Adam Møller, op med tidens pylremødre og giver sit besyv med om børneopdragelse, der virker.

Læs hele artiklen…

 


Dagens artikel blev oprindeligt publiceret den 28. april 2011.

Annica fortæller: Måske er det fordi jeg har gået på kostskole, at en herlig blanding af infatuation og fascination altid rammer mig, når jeg ser, hører eller læser om Helge Adam Møller. Livet som teenager på en kostskole er præget af regler, struktur og faste rutiner, som helst ikke skal brydes. Lidt ligesom at være konservativ. Lidt ligesom at være Helge.

Jeg forestiller mig, at Helge, ligesom jeg, har et anstrengt forhold til eksempelvis Amalie Szigethy (og hendes mor for den sags skyld). Jeg kan ikke komme i tanke nogen bedre forfatter til en bog, der på koncis og ikke alt for pædagogisk manér, forklarer de mange curlingmødre og deres afkom, at opskriften på bedre børneopdragelse i virkeligheden er meget enkel; Mindre diskussion, mere aktion. Færre klapsalver, flere kommandoer. Mindre Sunny Beach, mere strækmarch.