Først opførte den midtjyske hedeby Skandinaviens største messecenter, og for nylig indviede Prince og Lady Gaga Danmarks første multiarena her. Nu planlægger et lokalt selskab at opføre en interplanetar rumstation, som skal svæve i permanent kredsløb over provinsbyen.

Læs hele artiklen…

 


Selvfølgelig skulle Herning have en dødsstjerne. Artiklen var en kærlig hyldest til den lille by midt på heden, der ikke kan bygge stort nok.

Ideen kom efter at have hørt et længere interview på P1 med Georg Sørensen, der er direktør for MCH, og som gjorde klart, at der ingen ende var på planerne for hvor driftigt og ambitiøst uldjyderne planlagde at udbygge konference- og koncertfaciliteter med letbane og whatnot. Der slog det mig, at de burde opføre deres egen dødsstjerne, som ethvert driftigt imperium naturligvis bør. Undervejs overvejede jeg så, hvad de egentlig ville med dens meget tunge bevæbning, hvor det slog mig, at det måske bare skulle svæve lidt i vinden – måske ville herningenserne ikke bryde sig om at oplyse den slags til medierne?..

Og så er det i øvrigt ikke den eneste gang, jeg har involveret Star Wars-referencer, der, af uransagelige grunde, altid gør ting cirka 17% sjovere. Desuden optræder referencer Hernings dødsstjerne (og talsmanden Jonas Tarkin – gad vide hvad, der blev af ham?) også i denne artikel, om danmarks som verdens første indendørsland.

Flere links til artiklen har i øvrigt overbevist mig om, at et sådant projekt på ingen måde ville være fremmed for en meget stor del af Hernings indbyggere.