Kan en chefredaktør lugte og smage sig frem til sin egen avis? RokokoPosten har inviteret fire af slagsen til avissmagning.

I et baglokale på RokokoPostens hovedkvarter i København står fire store glasbeholdere med vin. Vinen er dyrket på artikler, ledere og kronikker fra fire udvalgte dagblade. De sidste tre måneder har de journalistiske produkter fået lov til at gære og trække og er nu klar til første prøvesmagning. RokokoPosten har håndplukket følgende chefredaktører for at se, om de ved hjælp af smags- og lugtesans kan finde frem til deres egen avis:

Anne Knudsen (Weekendavisen), Poul Madsen (Ekstra Bladet), Bo Lidegaard (Politiken) og Lisbeth Knudsen (Berlingske).

Velkommen til Danmarks største mediehus. I skal nu smage på fire forskellige vine. Når I alle har smagt vinen, får I lov til at sætte ord på oplevelsen og komme med jeres bud.

Rank og struktureret finish
”Den er koncentreret. Helt Rhône-agtig i smagen (Côtes du Rhône, fransk vin, red. ),” lyder det fra Lisbeth om første vin.

“Rustik og velsmagende.” Hendes navnesøster stemmer i:

”Jeg er enig. Den har en herlig balance… en lang, rank og struktureret finish. Her må have vi at gøre med lødig og velresearchet journalistik,” siger Anne Knudsen.

Og d’herrer. Hvilke ord vil I sætte på vinen her?

 

”Den er skarp, den vin. Virkelig skarp,” lyder det fra Poul Madsen.

”Jeg tænker Lalande-de-Pomerol (fransk rødvin, red. ). Jeg tænker fransk landidyl og lyse nætter i selskab med gode venner… diplomater og store statsmænd (Lidegaaard refererer muligvis her til bøger, han selv har forfattet, red.).”

Poul Madsen trommer fingrene mod bordet:

”Skarp. Virkelig skarp,” konstaterer han så – igen.

Jeres bud?

 

”Ud fra den høje koncentration vil jeg skyde på, at vi smager på Weekendavisen. Ufiltreret. Fuld af saft og kraft,” bemærker Bo Lidegaard.

”Bestemt. Den har desuden en fløjlsblød viskositet (Hvad f…. betyder det?!, red. ),” supplerer Anne Knudsen knapt så overraskende. De fire chefredaktører bliver til gengæld overraskede og nogle ligefrem chokerede, da RokokoPosten afslører, at de netop har smagt på Ekstra Bladet.

Poul Madsen smiler veltilfreds og gentager sit mantra:

”Skarp. Virkelig skarp.”

Udvandet og tør
Anden vin fik følgende bemærkninger med på vejen:

”Udvandet… næsten saftevandsagtig i smagen.” (Lisbeth Knudsen)

”Den burde have gæret længere.” (Poul Madsen)

”Utrolig tør og forudsigelig i eftersmagen.” (Bo Lidegaard).

Der var her tale om Politiken, og Bo Lidegaard må tage de hårde domme til efterretning, for lige meget hvor meget han febrilsk ser sig omkring, er Christian Jensen fra Information jo ikke repræsenteret ved avissmagningen.

Svimle og trætte
Deltagerne er nået til tredje vin. Glasset bliver sat til munden. Indholdet når ganen. Der synkes. Inde bag brillerne er Bo Lidegaards øjne tunge og en anelse røde.

“Jeg er ikke helt klar over, om det er fordi vi er nået tredje vin, men jeg synes, at jeg bliver ganske træt,” forklarer Politikens chefredaktør.

Trods den glædelige start på avissmagningen, ser Poul Madsen også medtaget ud:

“Den er simpelthen for tung. Jeg bliver helt svimmel, og jeg…”. To gange Knudsen afbryder samtidig:

“Egentlig en god drue og mineralitet. Men der er noget over den, der ikke helt giver mig…”

Berlingskes Knudsen afbryder:

“Den er simpelthen dyrket på overmodne druer. Det er det, der er galt. Det her er Weekendavisen,” fastslår hun.

Den anden Knudsen fra den tunge og overmodne avis lægger armene over kors.

“Nu kan det være nok. Jeg er udmærket klar over, hvad du insinuerer. Frøken Forbrugerstof mig her, der og alle vegne!” udbryder hun.

Den blomstrende konflikt får Poul Madsen til at vågne op. Situationen ser ud til at more ham gevaldigt. Bo Lidegaard er til gengæld faldet i søvn hen over bordet. Om det er på grund af vinen eller ham selv, vides ikke.

RokokoPosten vælger at afslutte avissmagningen, inden situationen udvikler sig yderligere.

Konklusionen er dog klokkeklar. Tabloid smager bedst.

Hvordan vil du beskrive smagen af RokokoPosten? Kom med dit bud. Vi har under dagens artikel åbnet for kommentarer.