Foto: sua vd westhuizen, Freeimages.com

Foto: sua vd westhuizen, Freeimages.com

Efter at have opdaget, at regeringsindflydelse og ansvar er virkelig svært, kræver SF’s partiformand, Villy Søvndal, at Venstre leverer SF’s gamle hængekøje tilbage.

Klokken er lidt over to natten til mandag, da en vagt på Christiansborg, Jens Bjergholm, bemærker, at der kommer sære lyde fra Venstres gruppeværelse.

“Det lød som en slags nasal snøften iblandet gebrokne engelske gloser,” forklarer Jens, der beslutter sig for at undersøge sagen.

I gruppeværelset finder han udenrigsminister Villy Søvndal, der har søgt tilflugt i SF’s gamle hængekøje. Partiet Venstre havde ellers overtaget køjen efter sidste folketingsvalg, men SF-formanden kunne ikke undvære det velkendte afslapningsredskab.

Uretfærdig kritik af afbud førte til savn
Villy Søvndal forklarer, at han har haft en hård weekend, hvor han blandt andet formåede at skifte holdning til tortur i løbet af et par timer.

Desuden mødte han hård kritik for at have meldt afbud til forhandlinger om en EU-forfatning, selvom Danmark har EU-formandskabet. En kritik, som, han mener, er uretfærdig og forfejlet, da han i forvejen havde en aftale om at tage til et regeringsseminar.

“Det er ikke rimeligt, at oppositionen er efter mig for det afbud. Venstres Søren Pind har selv i Mads & Monopolet lagt navn til en regel om, at man altid skal tage til den fest, man først blev inviteret til, og det var altså seminaret. Og mon ikke der kommer andre forfatninger for EU?” spørger han retorisk.

Hængekøje dufter af Gert Petersen og islandsk uld
Den uretfærdige kritik af Søvndals forvaltning af regeringsansvaret gjorde, at partiformanden blev ramt af en voldsom længsel efter hængekøjen, hvor han tidligere har tilbragt så mange af døgnets halvvågne timer.

“Den føles bare så tryg og velkendt og lugter så dejligt af Gert Petersen og islandsk fåreuld. Og efter, jeg har opdaget, at alt det med indflydelse ikke lige er mig, har jeg altså noget mere brug for den, end Venstre har, ” forklarer SF-formanden, der derfor kræver hængekøjen tilbage.

Det krav bliver imidlertid kontant afvist af Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen.

“Det kan godt være, at Villy savner køjen, men nu er den altså vores, og vi bruger den faktisk en del for tiden,” siger han.