Det var hverken Advanced Dungeons & Dragons eller Warhammer 40000, som en yngre nørds kæreste hentydede til, da hun opfordrede ham til at pifte parrets samliv op med rollespil og udklædning i sengen.

Da RokokoPostens udsendte møder den 29-årige arkæologistuderende Klaes Sørensen, har han et stort blåt mærke i panden. Klaes fortæller, at han fik det, da hans kæreste kastede en 100-sidet rollespilsterning i hovedet på ham. En uforklarlig hændelse for Klaes, der blot havde forsøgt at opfylde kærestens ønske om rollespil og udklædning, hvilket ifølge hende kunne pifte parrets skrantende forhold op.

En frustreret Klaes Sørensen forklarer.

“Det giver ingen mening. Altså, hun siger, at vi skal prøve noget nyt og nævner specifikt rollespil og udklædning. Det vil jeg selvfølgelig gerne, da jeg faktisk har en hel del erfaring med alskens rollespil, lige fra Dungeons & Dragons over Call of Cthulhu til de mere raffinerede som Ars Magica,” forklarer Klaes, der derfor gjorde sig umage med at forberede den helt perfekte rollespilsaften til kæresten.

Terningkast svært i sengen
“Hun var meget insisterende på, at rollespillet skulle foregå i sengen. Selvom det måske ikke er det bedste underlag, når man skal kaste en D10 (fagudtryk for en tisidet terning, som bruges i flere rollespil, red.) eller skrive på sit character sheet, ville jeg gøre mig umage for at opfylde hendes ønsker,” siger Klaes, der gik så vidt som at købe en Bräda sengebakke i Ikea for at gøre kæresten glad.

Desværre gik parrets rollespilsaften slet ikke, som Klaes havde forestillet sig.

Var udklædt som halvork
“Jeg forstår simpelthen ikke, hvad hun blev så sur over. På det tidspunkt, vi havde aftalt, lå jeg klar i sengen, fuldt udklædt som halvorkridderen Rhofgin med grøn sminke, læderbrynje, tohåndsøkse i skumplast og det hele! Men jeg nåede ikke engang at forklare hende om vores mission for at befri den onde dværgkonges feslaver, før hun råbte og skreg og kastede både terninger og regelbøger i hovedet på mig.”

Klaes Sørensen kan overhovedet ikke forstå kæresten, som, han mener, har opført sig groft og urimeligt.

“Hvad fanden bilder hun sig ind? Hvis nogen burde være sur, var det da mig. Hun kommer til rollespilsaften kun iført bittesmå og nærmest gennemsigtige underbukser og uden skyggen af brynje. Hvordan kan det lige være et rollespilskostume?”

Artiklen blev oprindeligt bragt den 1. oktober 2011


Forfatterkommentar af Mikkel Andersson

Ideen til denne artikel kom af en overskrift på eb.dk i stil med “Pift dit parforhold op med rollespil” (jeg har desværre glemt den præcise titel, men det var noget i den retning), som jeg et øjeblik misforstod.

I det korte tidsrum, der gik, inden jeg kom i tanke om, at jeg var på Ekstra Bladets website og, at en sådan overskrift derfor umuligt kunne handle om ikke-seksuelle emner, nåede min mentale biograf, at afspille en scene med et ældre ægtepar, der var vildt optagede af at udfylde character sheets, diskutere fordele og ulemper ved  plade- og ringbrynjer samt kaste terninger med helt op til hundrede sider (gode til procentslag). Alt imens de morede sig helt vildt, og havde genfundet en glød og en nerve i deres parforhold, som ellers havde manglet i årtier.

Det billede udviklede sig så til den artikel, der er herover. Her er aktørene blevet noget yngre, og der har indsneget sig en misforståelse parret imellem, som gør, at rollespillet ikke har helt samme forløsende rolle. Og i artiklen er der også tale om live-rollespil, hvor man klæder sig ud – i modsætning til de mere traditionelle, hvor man sidder om et bord og måske flytter små malede figurer, hvis det går vildt for sig.

Men egentlig – set i bakspejlet – tror jeg også, at historien om et ældre ægtepar, der oplever en voldsom opblomstring i parforholdet efter at være blevet bidt af Advanced Dungeons & Dragons eller Call of Cthulhu, kunne være blevet ret sjov.

Jeg har i øvrigt også tidligere været ude med riven efter de stakkels liverollespillere.

Men i virkeligheden er denne trang til at slå dem i hovedet, nok et udslag af den samme frelsthed, hvormed nogle eksrygere harmdirrende kaster sig over den mindste antydning af røglugt indenfor en radius af 150 meter. For ja, jeg brugte også en del af mine tidlige teenageår på at spille rollespil med navne som Vampire The Masquerade, Call of Cthulhu, Advanced Dungeons & Dragons, Ars Magica, GURPS og sikkert også andre, som jeg forlængst har glemt/fortrængt.

Men jeg klædte mig altså aldrig ud. Jeg nåede at stoppe før det kom så vidt.

Ama’r!