En ung og håbefuld sangerinde frygter at gå glip af sit store gennembrud, fordi YouTube ikke har fjernet hendes erotiske og grænseoverskridende debutvideo. Ekspert finder det urimeligt at nægte unge kunstnere censur.

I månedsvis har den 21-årige sangerinde Divina Nipple arbejdet på sin debutvideo, ‘Sexy intercourse pornosong 4U’. I videoen følger man Divina, mens hun besøger en swingerklub i Kolding, hopper nøgen på trampolin og kælent aer en mannequindukke, der i nogen grad ligner Jørgen Leth.

Ifølge Divina, der indtil november 2012 var kendt som Katrine Toftmark, symboliserer sangen hendes “søgen efter indre sandhed og rå sårbarhed”, og hun var derfor meget spændt, da videoen onsdag morgen blev lagt på YouTube.

Tålmodigt ventede hun i timevis på, at YouTube skulle fjerne den for overtrædelse af kundevilkårene, så videoen kunne blive omtalt af blogs, ekstrabladet.dk eller rigtige medier.

Men som tiden gik, stod det klart, at intet ville ske.

EB havde artikel klar
Det er derfor en dybt skuffet Divina Nipple, som RokokoPosten taler med onsdag aften.

“Alt var klar. Vi havde fået en aftale med en journalist fra Ekstra Bladet om, at de ville skrive en artikel om de bornerte multinationale selskaber, hvor de selvfølgelig også viste videoen.  Jeg glædede mig sådan til at læse de lumre og indignerede kommentarer på Nationen,” forklarer hun grædefærdigt.

I stedet ligger Divinas video i skrivende stund stadig online på YouTube, hvor den har lidt over 20 visninger.

“Det er så pinligt. Hvis ikke den bliver censureret, kan folk jo ikke adskille den fra alle de andre, der bare laver musik og uploader det til internettet. Det er ikke fair,” siger Divina Nipple.

Musikbranche kritisk
Musikanalytiker Bjørn Enevold fra Dansk Musiker Forbund er enig i, at det er urimeligt at nægte unge musikere censur.

“Multinationale selskaber som YouTube har en pligt til at være bornerte og bange for provokerende kunstnere,” siger han.

“At undlade det svarer til, at de amerikanske tv-selskaber havde indvilget i at filme Elvis fra hoften og nedefter i 1950’erne, eller at man undlod at arrestere The Beatles for besiddelse af hash,” mener Bjørn Enevold.

“Repressiv tolerance er måske ok over for en ældre og etableret musiker, men det ikke noget, som man kan udsætte så unge og uprøvede sjæle for,” slår han fast.