Foto: Zenia Larsen, RokokoPosten

Selv folketingspolitikere bruger snyde-apps, når de spiller Wordfeud. Dermed mangler den politiske vilje til at kriminalisere Wordfeud-snyd.

Shedtag. Tinktur. Aeronaut. Ferle.

Det er blot nogle af de underlige ord, som justitsminister Morten Bødskov (S) er stødt på i spillet Wordfeud. Ord, som for ham indikerer, at hans modspiller snyder. Og problemet er omfattende, mener han:

“Snyde-apps er et lukrativt marked, og det koster ikke mange kroner at erhverve sig sådan et. Jeg kender flere, der indrømmer, at de bruger dem.”

Politisk modvilje
Desværre er der ikke politisk vilje til at forbyde snyde-apps og andre ufine hjælpemidler. Det skyldes, mener Morten Bødskov, at en stor del af hans kolleger i Folketinget selv bruger dem.

“De fleste vil ikke indrømme det, men jeg spiller mod en del af dem, og flere af de ord, jeg har nævnt, er faktisk spillet af folkevalgte politikere,” siger han indigneret.

Ifølge Bødskov begrunder de andre politikere deres modvilje med, at det er for ressourcekrævende og dermed omkostningsfuldt for politiet at efterforske sager om Wordfeud-snyd, men det er en slap holdning, mener Bødskov.

“Det kan ikke være rigtigt, at vi skal basere vores love på, hvor vanskelige de er at håndhæve. Tænk, hvis vi havde samme holdning til børneporno,” påpeger han.

Må bare øve sig
Enhedslistens Nikolaj Villumsen er en af dem, som Morten Bødskov mistænker for snyd. Men det har ikke noget på sig, lyder det bestemt fra den mistænkte.

“Morten Bødskov spiller ærligt talt ikke ret godt, men hvis han øvede sig lidt og prøvede at huske de ord, vi andre spiller, så kunne han måske komme efter det,” udtaler han og tilføjer, at man med taktisk spil faktisk godt kan vinde over snydere.

Men det er Morten Bødskov ikke god til, mener Nikolaj Villumsen.

“Han har flere gange lagt ord, der kan forlænges med et e eller et s, så man kan score dobbelt på et tw-felt (tw-felter giver det tredobbelte antal point for ord, der bygges hen over dem, red.),” afslører han med en hovedrysten.

Den bemærkning nægter Morten Bødskov at forholde sig til. I stedet konstaterer han:

“Det er en skam, at Nikolaj Villumsen insisterer på at føre polariserende blokpolitik, når Wordfeud egentlig kunne styrke båndet mellem os politikere her i sommerferien.”