En forringet kontanthjælp for samboende par tvinger forældre til at sælge deres børn for at overleve.

Den danske regering er skyld i, at adskillige par må flytte fra hinanden ved årsskiftet.  Kontanthjælpsreformen tvinger dem nemlig til at prioritere kontanter over kærlighed og samvær på grund af en brutal indkomstgrænse på 28.000 kroner eksklusiv børnepenge, fripladser og boligsikring.

Men det stopper ikke der. RokokoPosten kan i dag fortælle, at forældre også i flere tilfælde er blevet tvunget til at sælge deres børn.

Valg mellem børn og penge
“I årevis har vi spinket og sparet for at få vores faste udgifter ned på en 17-18.000. Men det er jo dyrt at sikre, at Karl-Emil ikke får oplevelsen af at være fattigere end andre børn, bare fordi mor er på kontanthjælp. Selvom det er umenneskeligt, tvinger staten os derfor til at sælge Karl-Emil til en rig fabriksejer,” fortæller en grådkvalt Peter Jespersen på 31 år, der arbejder som anlægsgartner i Kalundborg og er far til niårige Karl-Emil.

Han bor sammen med Lajla Hansen på 30, der er kontanthjælpsmodtager på andet år.

Forældrene understreger, at de har tænkt salget af Karl-Emil grundigt igennem, men at de slet ikke kan få øje på andre muligheder.

“Selvfølgelig er det frygteligt at sælge sit eget barn, men vi får trods alt 150.000 om året for ham. Det betyder, at vi kan beholde huset og bilen, så vi synes ikke rigtig, vi har et valg.”

Minister: Ja, jeg er Satan
Den rige storgrossist og fabriksejer H.J. Iversen, som har købt niårige Karl-Emil, fortæller, at han er glad for, at kontanthjælpsreformen har sat gang i børnesalget.

“Deres små fingre er superfine til at samle kuglelejer, og otteårige kan også bedre være i fabrikkens skorstene, når de skal renses,” forklarer han og tænder en cigar med en pengeseddel.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen forsvarer dog reformen og afviser enhver kritik med, at hun er Satan selv.

“Som inkarnationen af bibelsk ondskab føler jeg, at det er den eneste fornuftige løsning, jeg har gennemført. Selvom jeg har en maskine i Christiansborgs kælder, som laver alle de penge, som vi overhovedet kan bruge, gider jeg da ikke give dem til de fattige,” siger hun og griner diabolsk.