Simon er overbevist om, at hans planlagte rygestop ikke bliver påvirket af, at han lige ryger den sidste smøg, der er tilbage i pakken.

Klokken er 23.59 den 31. december 2013. Med en flot promille og lighteren meget tæt på lunten til fyrværkeriet erklærer Simon Sweterec højlydt over for sine venner, at han fra næste år vil være 100 % røgfri. Raketten flyver til vejrs, lige da klokken slår sine 12 midnatsslag, og siden har Simon ikke rørt tobak.

Lige med undtagelse af en enkelt allersidste smøg, som han tog sig, inden RokokoPosten talte med ham.

“Ja, der var en enkelt cigaret tilbage i den pakke, jeg røg nytårsaften, og det ville næsten være synd bare at smide den i skraldespanden,” forklarer den tidligere selverklærede festryger.

Tiltrængt belønning
Ganske vist er dagen i dag ikke en fest i traditionel forstand, men efter en morgen med hårdt arbejde i kontorfællesskabet på Amager følte Simon, at en belønning var tiltrængt.

“Det er ikke så nemt at komme i gang igen efter jul og nytår, hvor man mest bare har ligget på sofaen hele dagen og ædt rester af andebryst,” mener den 36-årige programmør, der forudser et langt og produktivt år uden tobak af nogen art.

“Jeg har prøvet at holde op før; faktisk var det også mit nytårsforsæt sidste år. Men denne gang er det alvor. Jeg har endda dyrket mindfulness og virkelig mærket den her bølge af viljestyrke komme over mig,” bedyrer Simon Sweterec, der bakkes op af Luna Bjerre, som han deler kontor med.

Nyt liv begynder
“Sådan har jeg det også. I år holder jeg mig fra slik og kage i hverdagene, fuldstændig som jeg sagde i 2011 og 2012,” fortæller Luna Bjerre med en nødde- og chokoladebaseret snack i hånden, der ifølge den 31-årige appudvikler er en proteinrig energibar til, når hun skal træne om et par dage.

“Det bliver begyndelsen på et helt nyt liv,” mener Luna, der dog ikke følger Simons eksempel, når det kommer til rygning. Tværtimod skal hun i kiosken for at købe en pakke blå Kings.

“Jeg tror lige, jeg går med hende,” siger Simon Sweterec og forklarer hurtigt, mens han kaster jakken over sig og griber sin pung:

“Det er enormt vigtigt at være social på sin arbejdsplads!”