Selv farlige terrorister og højtstående politikere lever utrolig kedelige liv, lyder det fra en tidligere NSA-agent, der fik en depression og flygtede til Sydamerika.

Da Kevin Frears startede som overvågningsagent hos den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA, glædede han sig til det, han troede, ville være et spændende og afvekslende job. Efter mange års studier og kedeligt skrivebordsarbejde kunne han ikke vente med at komme ind under huden på farlige terrorister og magtfulde diplomater.

Men virkeligheden viste sig at være en ganske anden.

“Folk lever nogle helt utrolig monotone liv. Jeg blev slet ikke fristet til misbruge informationerne, men snarere til at opsøge disse mennesker og rive dem ud af deres meningsløse rutiner,” fortæller Kevin Frears, der startede med at aflytte Angela Merkels telefon.

Angela og hendes mand
“Det lød umiddelbart interessant, men halvdelen af samtalerne handlede om, at hendes mand, Joachim, var sur, fordi Angela brugte så meget tid på EU. De skændtes først højlydt og brugte så de mest sukrede kælenavne om hinanden, når de var blevet venner igen,” fortæller den 32-årige agent, der i dag befinder sig i et ukendt sydamerikansk land, men ønsker at blive svensk eller dansk statsborger.

Senere blev Kevin Frears sat på en langt farligere opgave, nemlig at undersøge Skype-samtalerne mellem en pakistanskfødt amerikaner og hans familie i Karachi.

“Han var blevet kædet sammen med flere kendte terrorister, men brugte al sin tid på at afværge sin mors klager over, at han ikke havde fundet sig en kone endnu. Det var lige før, jeg ønskede, at hende den søde nabopige med de nuttede fødder faktisk var kode for ‘massiv selvmordsbombning’,” indrømmer Frears, der meldte sig syg for fire måneder siden og nu er i både psykologisk og medicinsk behandling.

Vil stå ved samlebånd
“Min psykolog fraråder mig at bruge sociale medier, fordi det minder for meget om mit tidligere arbejde. I stedet går jeg ture og observerer naturens meget mere foranderlige liv,” siger Kevin Frears, der håber på snart at kunne vende tilbage til arbejdsmarkedet:

“Allerhelst vil jeg gerne stå ved et samlebånd. Det ville være utrolig udfordrende, og så ville jeg ikke behøve agere Big Brother og have fingrene nede i folks mest intime oplysninger – det gør mig nemlig så trist!”