Den russiske præsident kan risikere at måtte nøjes med gulerodsstænger, når FN mødes til filmhygge næste uge.

Popcornene var poppet, colaen købt og flere poser Matador Mix bestilt til FN-landenes ugentlige fredagshygge for to dage siden, hvor over 150 lande deltog.

Rusland havde meldt afbud på grund af en legeaftale med Ukraine, og den lejlighed benyttede de andre lande til at snakke om, hvorvidt landets præsident, Vladimir Putin, skulle straffes til filmhyggen ugen efter.

Ikke særlig hyggelig
“Vi synes ikke, han har bidraget særlig meget til hyggen på det seneste, så næste uge regner vi med ikke at give ham fredagsslik,” erklærer FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, og tager en håndfuld labre larver fra skålen. Denne aften ser medlemslandene den franske film “De urørlige”, og flere af sydeuropæerne har allerede fået fugtige øjne.

Polens premierminister, Donald Tusk, lader sig derimod ikke overvælde af det livsbekræftende drama, men får en bister mine, når talen falder på Putin.

Putin køber sodavand
“Han driller de små lande som Georgien, Tjetjenien og Ukraine ved at tage deres plads i sofaen, og popcornskålen ved hans ende af bordet er altid mistænkeligt tom efter bare få minutter, så han hugger fra de andres,” raser Tusk, men må modstræbende indrømme, at det til gengæld ofte er Putin, der køber sodavandet.

“Men sådan behøver det ikke være,” protesterer Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og påpeger, at man faktisk også kan købe glimrende drikkevarer af de andre lande, fx den norske Solo Sunset, eller endda gå helt over til saftevand.

“Det kræver lige lidt tilvænning, men så kan vi bare sige nej tak, næste gang Putin vil møve sig frem og bestemme det hele,” mener USA’s præsident, Barack Obama.

Alene Hjemme 2
Hovedpersonen selv benægter dog at have drillet nogen og mener selv, at han er en hyggespreder.

“Jeg tager kun den mængde popcorn, jeg har krav på, og jeg kan ikke gøre for, hvis nogle af de andre smålande giver mig lidt ekstra slik engang imellem, bare fordi jeg kigger underligt på dem,” udtaler Vladimir Putin, der regner med at komme til filmhygge på fredag.

Præsidenten har endda taget en film med:

“Vi skal se ‘Alene Hjemme 2: Glemt i New York’. For det har jeg bestemt!”