Det viser sig, at en større gruppe tilfældige mennesker i lederstillinger styrer verden omtrent sådan, som de giver indtryk af, helt uden sammenhængende planer om verdensherredømme, hemmelige attentater eller udnyttelse af skjulte ressourcer fra andre planeter.

I årevis har konspirationsteoretikere forsøgt at afsløre, at John F. Kennedys morder er et rumvæsen, at terrorangrebet d. 11. september 2001 blev planlagt af George W. Bush, at prinsesse Diana blev myrdet af den engelske kongefamilie og mange andre hændelser, der er ukendte for den brede offentlighed.

Men nu har en gruppe tyske forskere udarbejdet en teori, der i sin størrelse og kompleksitet kan overtrumfe alle tidligere konspirationsteorier.

“Vi mener først og fremmest, at verden styres af de mennesker, der udadtil befinder sig i magtpositioner, snarere end ukendte bagmænd, der opererer i det skjulte,” erklærer forskningslederen, historieprofessor Max Horten, og påpeger, at disse mennesker ikke nødvendigvis har andet end overfladiske diplomatiske forbindelser til hinanden, ligesom de formentlig heller ikke plejer daglig omgang med frimurerloger, kriminelle organisationer eller hemmelige jødiske ordener.

Prinsesse Diana død i ulykke
Samtidig mener forskergruppen, at mange af de begivenheder, der typisk er genstand for komplicerede teorier, faktisk er foregået omtrent sådan, som de fleste tror.

“Overraskende nok blev World Trade Center højst sandsynligt angrebet af 19 al-Qaeda-terrorister og ikke den amerikanske regering selv, mens prinsesse Diana faktisk døde i en bilulykke forårsaget af spirituskørsel og uden medvirken fra kongefamiliens agenter forklædt som paparazzi,” mener Max Horten, hvis kolleger også har haft svært ved at finde beviser for, at ikke-jordiske livsformer samarbejder med lyssky forskere om at udvikle kemiske våben.

“Der var noget vand på Mars, der måske engang har været grobund for meget primitive organismer, men de har nok ikke været i stand til at diskutere molekylarbiologi,” siger Horten.

Andre konspirationskredse har rost den nye teori for dens meget omfattende karakter, men Morten Hasle, formand for foreningen NALT (Neil Armstrong Landede i Tjernobyl, red.), har også kritikpunkter:

“NALT kæmper meget hårdt for at blive taget seriøst, så selvom vi respekterer Hortens arbejde, håber vi, at folk kan se, at ikke alle konspirationsteorier er lige så langt ude som hans.”

(Artiklen blev oprindelig bragt den 21/7 2013)


Forfatterkommentar af Marta Sørensen

Nogle gange synes verden at være et kedeligt rod af menneskelig svaghed og inkompetence. Så er det heldigt, at konspirationsteoretikerne kan afsløre rodet som en snedig afledningsmanøvre og vise os lyset bag marionetternes skyggespil, hvor enhver modsigelse eller appel til den sunde fornuft hurtigt inkorporeres i de næsten religiøst dogmatiske sammenhænge.

Amerikanske politikere, der på en normal arbejdsdag bliver fanget med bukserne nede om anklerne på offentlige herretoiletter i selskab med 16-årige trækkerdrenge, er pludselig i stand til, ifølge konspirationisterne, at skjule enorme forbrydelser. Bradley Manning, Wikileaks og Edward Snowden kan intet stille op, når regeringen samarbejder med frimurerne om at gemme ligene af Marilyn Monroes rumvæsner.

Havde Lars Løkke Rasmussen haft samme dygtige folk til rådighed, var bilagssagen med garanti gået i glemmebogen. Medmindre det bare var et dække for noget endnu mere skummelt. Hmm…