Flere mediebrugere uden politisk eller militær autoritet burde følge med i, hvad der sker for os, lyder det fra store grupper af oversete ofre, der mener, at konflikten i Gaza stjæler al danskernes konsekvensløse opmærksomhed.

Klokken er 21.30, og i et lille rækkehus i Skive sætter John og Stephanie sig foran fjernsynet for at se TV Avisen.

John Jensen er murer og har aldrig været politisk aktiv, mens Stephanie Nielsen arbejder som koordinator på et vikarbureau og ikke har nogen som helst erfaring med militær strategi.

De følger opmærksomt med, da de seneste nyheder fra Gaza toner frem; af og til udbryder en af dem “Hvor forfærdeligt!”

Senere går Stephanie på Facebook og klikker “Synes godt om” til en status, der fordømmer drab på børn.

Det er denne type uforpligtende interesse, som ofrene for utallige glemte konflikter sukker efter.

Mere uproduktiv bekymring
“Hvis bare et par som John og Stephanie ville følge lidt mere med i, hvad der sker for os, i stedet for at spilde al deres ubrugelige opmærksomhed på indslag om Gaza,” lyder det håbefuldt fra 47-årige Ibrahim Olikara Yohannan, der er på flugt fra den syriske borgerkrig.

Han bakkes op af Anna Yurchenko, der ikke forstår, hvorfor danskerne ikke er mere uproduktivt bekymrede for konflikten i det østlige Ukraine.

“En potentiel kold krig mellem Europa og Putin har kæmpestor betydning for Danmark, og det ville da varme mig en smule, hvis danskerne indså det og blev nervøse, selvom det selvfølgelig ikke ville gøre nogen konkret politisk forskel,” mener Yurchenko.

Hold gerne virkningsløse skilte
Også i det nordøstlige Nigeria, hvor den islamistiske bevægelse Boko Haram hærger, savner man indflydelsesløse danskeres bevågenhed.

“Jeg lagde mærke til, at meget få danskere deltog i den virale #BringBackOurGirls-kampagne, som Michelle Obama startede, da Boko Haram kidnappede over 200 skolepiger. Men når det handler om at holde virkningsløse skilte for Gaza, bliver de fyr og flamme,” udtaler Isa Chikwe fra den nigerianske by Chibok, hvor kidnapningen fandt sted.

Hjemme i Skive anerkender John og Stephanie, at også andre konflikter har ofre, som parret sagtens kunne interessere sig for på en uforpligtende måde.

“Men så må medierne leve op til deres ansvar og vise grusomme billeder, mens bekymrede journalister taler om en humanitær katastrofe,” slutter John Jensen.