Foto: Beth Madison, Flickr

Foto: Beth Madison, Flickr

De fjendtlige borg’er, som blandt andet er kendt fra Star Trek, har overtaget den offentlige forvaltning i Danmark. Ingen har anet uråd, og måske er der ingen skade sket.

“Modstand er nytteløs. I vil blive assimileret!”

Sådan lød det eftersigende, da en gruppe tilhørende en af de farligste racer fra Det Ydre Rum, borg’erne, landede på Københavns Rådhus i slutningen af 1900-tallet.

Siden da har borg’erne systematisk infiltreret hele den offentlige forvaltning og har i dag overtaget alle vigtige funktioner.

Den skræmmende nyhed stammer fra en kilde i Statsforvaltningen i Aarhus. Hun ønsker at være anonym, da hun er bange for at blive fanget og assimileret – en skæbne, som flere af hendes kolleger har lidt.

Bureaukratisk perfektion
Ifølge RokokoPostens kilde skyldes borg’ernes interesse i den offentlige forvaltning deres stræben efter perfektion. 

“De har set sig varme på det offentliges nærmest mekaniske bureaukrati og vil gøre det til deres,” fortæller kilden.

Hun har ikke med egne øjne set borg’erne i aktion, men fra film som Star Trek, der gennem mange år har dokumenteret deres krigeriske adfærd, ved man meget om deres metoder.

“Borg’erne angriber racer, hvis egenskaber de er interesserede i at inkorporere i deres kollektiv, og ved hjælp af en proces kaldet assimilation gør de disse racer til borg’er, som i lighed med de andre er koblet til den samme, fælles bevidsthed, ” lyder den skræmmende melding fra cand.scient.fic. Peter Madsen, der med en dyster mine konstaterer, at det bliver svært at overvinde de krigeriske borg’er. Han løfter sin ene hånd med de midterste fingre spredt og mumler:

“Live long and prosper.”

Ingen skade sket
At ingen har opdaget borg’erne før nu, skyldes ifølge Peter Madsen, at offentlige myndigheders adfærd minder utrolig meget om borg’ernes.

Det er indenrigsminister Morten Østergaard (R) enig med Peter Madsen i.

“Jeg mener ikke, at politikerne har noget ansvar for denne sag, for hvordan skulle vi have opdaget det?” spørger han retorisk og slutter:

“Spørgsmålet er også, om der overhovedet er sket nogen skade. Ingen mærker jo forskel, og måske viser det sig, at borg’erne er endnu bedre til at realisere det menneskefjerne bureaukrati, end de oprindelig ansatte var.”