Sport Suburban - Flickr

Sport Suburban – Flickr

Dagens læser føler sig svigtet af sin veninde, der droppede job og karriere til fordel for et liv som glad og tilfreds husmor.

Kære RokokoPosten,

For et par år siden sagde min ældste veninde sit job op for at gå hjemme med sine tre små børn. På trods af en lovende karriere i kommunikationsbranchen valgte hun at hellige sig pasning, madlavning, husarbejde og sin hobby, litteratur. I dag beskriver hun det som sin klogeste beslutning nogensinde og er mere glad og sprudlende, end jeg har set hende i lang tid. Hvad skal jeg gøre?

Min ellers så stressede og karriereorienterede veninde taler levende og interesseret om sit liv, som faktisk ikke lyder så kedeligt, selvom hun ikke har ret mange penge. Hun får i hvert fald læst en masse bøger, følger med i samfundsdebatten og kan stadig tale med om, hvad der foregår i hendes branche.

Hendes børn er heldigvis ikke usædvanligt intelligente, kreative eller noget i den stil, men virker desværre heller ikke understimulerede eller asociale. Min søn kan jeg ikke regne med, for han er et helt igennem jævnt barn.

Hjælp mig med at få den gamle veninde tilbage, så tingene bliver som før, og jeg ikke selv behøver tage mit liv op til revision!

Hilsen,

Den ikke-hjemmegående

Kære ikke-hjemmegående,

Det lyder som en hård situation, du står i, og ærlig talt kan jeg godt forstå, hvis du er både skuffet og frustreret.

Måske tænker din veninde ikke over, hvordan hendes opførsel og positive udvikling påvirker dig. Måske gør hendes glade tanker og fredfyldte hverdag hende komplet blottet for empati, så hun ganske enkelt ikke kan sætte sig ind i, hvor ubehagelig hendes forandring er for dig.

Du går sikkert lige nu rundt med en masse tvivl og forvirring omkring dit eget liv, og det kan din veninde ikke være bekendt. Sæt en stopper for hendes egoisme ved at forklare hende, at hun enten må begynde at leve op til dine fordomme, komme tilbage på arbejdsmarkedet eller miste dit venskab.

Giv nogle eksempler på, hvornår hendes muntre snak har vakt din forargelse, og at hun er en dårlig veninde, når hun sådan ændrer på jeres underforståede aftale om altid at gøre det samme som den anden. Så er jeg sikker på, at hun vågner op.

Kærlig hilsen,

RokokoPosten