Foto: Nordic Co-operation website (norden.org) / Wikipedia

Foto: Nordic Co-operation website (norden.org) / Wikipedia

Sent torsdag aften opdagede det danske oppositionsparti Venstre, at der er udskrevet valg til det danske folketing. Formanden fortæller, at flere af partiets folketingsmedlemmer derfor forsøger at blive genvalgt.

“Jeg syntes da godt nok, at det var underligt, at der pludselig var kommet så megen opmærksomhed på politik.”

Ordene kommer fra Lars Løkke Rasmussen, der er formand for det danske oppositionsparti, Venstre.  Torsdag ved halv ti-tiden klikkede han ind på DR’s tekst-tv for at se, hvornår der kom Hercule Poirot, og her opdagede han tilfældigt en overskrift, som i høj grad kom bag på ham: Den danske statsminister havde ugen forinden udskrevet valg til Folketinget.

Helle burde have sagt til
“Jeg må indrømme, at jeg godt blev nok noget paf, da jeg så det. Hvem kunne have anet, at valget kom netop nu?” spørger Lars Løkke Rasmussen indigneret.

Tiden inden valget domineres traditionelt af en såkaldt valgkamp, hvor partierne forsøger at overbevise flest mulige vælgere om, at det er fordelagtigt at stemme på netop deres parti eller kandidater. Det er en kamp, som Venstre indtil nu har været fuldstændig fraværende i. Derfor mener Lars Løkke Rasmussen, at statsministeren godt kunne have informeret Venstre om, at de var gået i gang.

“Hun kunne i det mindste have sendt en mail eller noget. Bare et lille hint. Selvom vi måske er politisk uenige, er det altså rimelig usportsligt sådan at starte uden os,” siger han.

Vil bare gerne være med
Lars Løkke Rasmussen fortæller, at flere nuværende medlemmer af Folketinget for Venstre planlægger at blive genvalgt. Men han er dog ganske beskeden, hvad angår partiets ønske om en valgsejr.

“Politik er ligesom sport. Det handler ikke så meget om at vinde, men mest om at være med,” forklarer Venstres formand, som dog understreger, at han også respekterer partier som De Konservative, der helt har fravalgt deltagelse i både Folketing og valgkamp.

Derudover forklarer Lars Løkke Rasmussen, at Venstre nu vil forsøge at se fremad og overveje, hvordan man bedst muligt profilerer partiets synspunkter.

“Nu skal vi i gang med at lave en plan for, hvad vi vil gøre i den tid, som er tilbage inden valget. Forhåbentlig har vi den klar om et par uger eller tre,” siger han.