darrenmbaker, Bigstock

Foto: Darrenmbaker, Bigstock

En succesfuld ansat i et finansfirma afviste en stilling som topleder, da han mener, han får større indflydelse ved brok og halvårlige MU-samtaler.

Den 32-årige Johs Svendsen er ansat som account manager i en mellemstor virksomhed, der beskæftiger sig med værdipapirshandel og finansielle konsulentydelser på tværs af landegrænser.

Efter at han tre år i træk havde været virksomhedens mest indtjenende medarbejder, blev Johs Svendsen forrige fredag tilbudt en post som virksomhedens direktør, da den hidtidige leder planlægger at drosle ned for sit virke. Men overraskende for de fleste valgte Johs at takke nej til tilbuddet.

Præger gennem brok
“At være chef er groft overvurderet. I virkeligheden er topledere blot en slags administrative medarbejdere for bestyrelsen, og jeg er fuldstændig overbevist om, at jeg kan gøre en meget større forskel ved ikke at påtage mig ledelsesansvar og initiativret, men i stedet diskret, men effektivt præge virksomhedens udvikling indirekte fra sidelinjen,” siger han og uddyber:

“Jeg får langt større indflydelse ved at stå henne ved vandkøleren eller kaffemaskinen og brokke mig til kolleger eller frustrerede mellemledere. Det har jeg virkelig lang erfaring med og har tit oplevet, hvordan det har gjort en afgørende forskel.”

Johs fortæller, at han både har fået indført de lækre Pink Lady-æbler i firmaets frugtordning og skaffet virkelig blødt dobbeltlaget papir fra Lambi til firmaets toiletter. Desuden fik account manageren fat i et utrolig lækkert hæve-sænke-bord fra en afskediget kollega i 2013.

MU-samtaler gør forskel
“Desuden skal man huske, at man som medarbejder kommer til halvårlige udviklingssamtaler, hvor man bliver spurgt til sine forhåbninger og drømme, hvilket jo indlysende ikke lader sig gøre, når man er topleder, og der ikke er nogen ledere over en, som man kan tale med. MU-samtaler gør virkelig en forskel,” slår Johs Svendsen fast.

“Så skal man også huske, at jeg får mere tid på arbejdet til at koncentrere mig om de opgaver, som jeg synes, er vigtige,” siger Johs Svendsen, inden han afbryder interviewet for at færdiggøre renskrivningen af chefens notat.