Foto: Scott, Bigstock

Foto: Scott, Bigstock

Døde flygtningebørn, islamistisk terror og global opvarmning behøver ikke påvirke dit realkreditlån negativt. Eksperter giver dig råd om, hvordan du får det bedste ud af situationen.

Frygtelige nyheder har fyldt medierne denne sommer. Et bestialsk diktatur vinder frem i Irak og Syrien. Døde flygtninge skyller op på Europas strande. Og klodens temperatur har ikke været højere i  den tid, vi har haft instrumenter til at måle den med. De mange tragedier påvirker danskerne, der stiller sig selv det samme, store spørgsmål:

“Hvad betyder alt dette for MIT realkreditlån?”

RokokoPosten har rådført sig med landets førende eksperter, der her giver deres bedste råd om, hvordan du bedst tackler de udsving i renten, som urolighederne i verden medfører.

Rente følger temperatur
“Vores analyser viser, at markedet bliver nervøst og får renten til at stige, hver gang kloden bliver varmere. Omvendt falder renten, når temperaturen falder. Det kan du udnytte ved at omprioritere dit lån to gange årligt på den første forårsdag og igen den første efterårsdag,” siger Lotte Ejlersen fra Topkredit.

Hun tilføjer, at man ikke skal lade sig skræmme af gebyrer ved omprioritering:

“30.000 kroner to gange årligt kan hurtigt tjene sig ind, hvis man forstår at læse verdens begivenheder og agere klogt i forhold til dem.”

Tragediesurfing
Cheføkonom Gitte Holm fra Realkredit Jyllandogøerne er enig med Lotte Ejlersen i, at rente og temperatur følges, men mener, at omprioritering to gange årligt er for defensivt.

“Hvis man forstår den betydning, urolighederne i Mellemøsten og Afrika har for renten, kan man så at sige ride på de bølger, tragedierne udløser i renteudviklingen. Du kan hurtigt vende begivenhederne til din fordel, hvis du for eksempel udnytter nye terrorangreb til at låne lidt mere og bruge provenuet til at opkøbe aktier i de firmaer, der bygger boliger til flygtninge,” siger hun.

Hun tilføjer, at det selvfølgelig også er fint at donere lidt penge til nødhjælp, og at man ikke skal være ligeglad med de menneskelige konsekvenser, urolighederne har.

“Det er bare ikke det samme som at lade stå til, når markedet er gunstigt. Som det gamle mundheld siger, så er intet jo så galt, at det ikke er godt for noget,” slutter hun.