Foto: Kathclick, Bigstock

Foto: Kathclick, Bigstock

“Et par tusind fra eller til gør ingen forskel i søskendeflokken,” siger filmparret, der tager privatflyet til de krigshærgede områder for at se, hvem der har brug for hjælp.

Det succesfulde Hollywood-par Brad Pitt og Angelina Jolie er ikke blot kendte for deres arbejde i filmverdenen, men også for deres humanitære indsats, hvor Jolie blandt andet har været ambassadør for FN’s Flygtningehøjkommissariat.

Nu engagerer de to berømtheder sig i flygtningekrisen på et mere privat plan, idet de ønsker at adoptere alle de syriske flygtningebørn, der måtte ønske det.

“Vi har et stort hjem, store hjerter og et køleskab fuld af utrolig dyr og overvurderet helsemad, så det er slet ikke noget problem,” siger Brad Pitt, der mener, at han sagtens kan klare jobbet som far til titusinder, mens han jonglerer en karriere som flot førsteelsker, der forsøger at blive taget seriøst som karakterskuespiller.

Glemmer krigens rædsler
Også Angelina Jolie glæder sig til at tage imod de syriske børn, som parret regner med selv at hente i deres eget privatfly.

“Så snart de ser os, glemmer de krigens rædsler. Tænk at bo mellem ruiner i en sønderbombet by, og pludselig daler hovedpersonen fra Maleficent (fantasyfilm fra 2014, red.) ned fra himlen som en frelser. Jeg kan blive helt rørt ved at tænke på det,” siger Jolie, der regner med, at de nødstedte syrere vil komme fint ud af det med parrets øvrige børn:

“De glæder sig alle seks til at få nye søskende, både Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Milo … nå nej, der er ikke nogen af dem, der hedder Milo. Øh, de to sidste er også begejstrede, både pigen og drengen.”

Inspireret af Clooney
Pitt og Jolie fik idéen til at redde Syriens børn, da de hørte, at George Clooney i sidste uge udtrykte bekymring for den danske smykkelov og mødtes med Angela Merkel for at diskutere en løsning på flygtningekrisen.

“Det er så flot, at George tager sin kone med og lader hende komme til orde,” siger Brad Pitt om Clooneys partner, den internationalt anerkendte menneskerettighedsadvokat Amal Clooney.

Parret regner med, at de inden for to måneder kan hente samtlige syriske børn hjem til sig, hvorefter konflikten vil løse sig selv.

“Vi gør ligesom George, da han reddede Sudan,” slutter Angelina Jolie.