Foto: Carlosphotos, Bigstock

Foto: Carlosphotos, Bigstock

Chefredaktør Bo Lidegaard nægtede at trykke et debatindlæg fra 22-årige Emma Louise Caspersen, der skrev om usikkerheden ved måske at være for perfekt.

“Jeg slænger tasken over skulderen med et tilfreds smil: Også denne forelæsning gik perfekt, så nu er det tid til fredagsbar med mine mange søde venner. Men følelsen af, at jeg måske er for perfekt, nager som en torn i min sjæl og gør mig dybt usikker. Er politikerne klar over det?”

Sådan begynder et debatindlæg fra Emma Louise Caspersen, der studerer farmaci på Københavns Universitet og mener, at samfundet slet ikke har blik for, hvor svært en både dygtig og populær studerende kan have det.

Nuanceret beslutning
Emma var sikker på, at denne holdning let kunne finde vej til Politikens spalter og forventede positive kommentarer på sociale medier, både fra medstuderende, psykologer og måske endda en københavnsk borgmester.

Men til hende og den danske medieverdens store overraskelse valgte Politiken at afvise læserbrevet.

“Det har været en svær beslutning, men også en nuanceret beslutning, som problematiserer og perspektiverer. Så på en måde kan man sige, at læserbrevet alligevel er kommet med,” forklarer chefredaktør Bo Lidegaard, men benægter dog kort efter, at dette skulle være tilfældet.

Revet tæppet væk
På Børsen er man chokeret over avisens prioritering.

“Hvis ikke den avis skulle trykke en så bizar omgang brok, står min medieverden ikke længere. Nu er også grundlaget for mindst en tredjedel af mit eget brok revet væk under mig,” siger den ansvarshavende chefredaktør, Anders Krab-Johansen, og bakkes op af Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen:

“Der er tale om svigt og forræderi fra Bo Lidegaards side. Gennem årene har Politiken opbygget et ry, der opretholder de trykte mediers skrøbelige balance, og det vælger han nu at lade hånt om, bare for at redde de sidste rester af sin troværdighed. Det er ynkeligt.”

Emma Louise Caspersen har også kun foragt tilovers for Politikens afvisning.

“Når ikke engang Politiken trykker mit indlæg, bliver jeg endnu mere i tvivl om min måske overdrevne succes,” siger den 22-årige studerende, der nu overvejer at skrive et længere blogindlæg om den mentale smerte ved afslaget.