Foto: ZoomTeam

Foto: ZoomTeam

27-årige Simone Lund er efter eget udsagn sluppet uskadt fra et voldsomt tilfælde af mansplaining. Hun er dog fortsat under observation.

Det skete på advokatkontoret, hvor 27-årige Simone arbejder som fuldmægtig. Hun var i gang med at gennemgå en sag med en ældre, mandlig kollega, da denne pludselig begyndte at forklare nogle af oplysningerne i papirerne på en så stærkt udpenslet og detaljeret måde, at Simone ikke var i tvivl om, at hun blev udsat for mansplaining.

Imidlertid lod hun tålmodigt manden tale færdig uden at sige fra eller på anden måde give udtryk for ubehag ved overgrebet. Heller ikke senere, da hun mødtes med nogle veninder på en café, lod det til, at episoden havde påvirket hende. Veninderne blev dog dybt bekymrede, da Simone fortalte om den.

Stockholmsyndrom eller transkønnet?
En af veninderne, Camilla Lisberg, fortæller til RokokoPosten, at Simone højst sandsynligt er ramt af en form for Stockholmsyndrom.

“Det lød, som om hun syntes, det var lidt sødt. Og fremlagde det, som om det var hende, der var ovenpå i situationen,” siger Camilla Lisberg og tilføjer, at en anden forklaring kan være, at Simone i virkeligheden er transkønnet:

“Ellers kan jeg ikke rigtig se, hvad der kan få hende til nærmest at tage voldsmandens parti.”

Veninderne har derfor aftalt at holde nøje øje med Simones adfærd i den kommende tid. Noget, Simone selv finder voldsomt påtrængende.

Nedbrydende for selvværdet
“Altså, det var måske lidt trættende, men come on … et overgreb var det næppe, og at han ikke engang var klar over, at det faktisk er mig, der har lavet de dokumenter, han så møjsommeligt forklarede mig meningen med, var mest af alt komisk,” siger hun og tilføjer, at hun syntes, det var synd for kollegaen, hvis hun havde sat ham på plads:

“Det er surt nok for ham i forvejen. Jeg har hørt, at han altid bliver forbigået ved forfremmelser, og nu er der snak i krogene om, at ledelsen vil skille sig helt af med ham. Desuden skal der bare være plads til, at ældre, mandlige kolleger kvajer sig af og til.”

Til gengæld erkender hun, at venindernes reaktion påvirker hende.

“De ville ikke lade mig tale om noget andet og prøvede ihærdigt at overbevise mig om, at jeg var udsat for et overgreb. De tog slet ikke det, jeg sagde, alvorligt og var enige om, at jeg måtte fortrænge nogle ting på en usund måde for at se på tingene, som jeg gør. Jeg er glad for, at jeg ikke arbejder med den slags typer til dagligt, for så ville mit selvværd da blive nedbrudt i løbet af nul komma fem.”