Foto: ajn, Bigstock

Foto: ajn, Bigstock

Ved at ignorere symptomerne og undlade at opsøge egen læge er det lykkedes for en 37-årig mand fra Aalborg at kurere sig selv for noget, der ifølge hans research på internettet nok har været en grim omgang tuberkulose, KOL eller sågar lungekræft.

For tre uger siden fik den 37-årige klejnsmed Matthias Ceserani sig noget af en forskrækkelse.

“Jeg vågnede op en helt almindelig tirsdag morgen ved, at jeg hostede meget voldsomt. Med det samme kunne jeg mærke, at det var noget alvorligt, for det lød sådan rigtig raspende, og det hjalp kun en lille smule, hvis jeg tog Hexokain,” fortæller han. 

Her kunne Matthias have valgt at gå til lægen, men da han “ikke rigtig tror på læger, og i øvrigt også er en mand”, fravalgte han at konsultere en relevant medicinsk fagperson.

Sang på sidste vers
Men ikke desto mindre ønskede han at finde ud af, hvad han fejlede.

Matthias Ceserani, der beskriver sig selv som lidt af en computer-nørd og en haj til at bruge Google, brugte nogle få timer på diverse hjemmesider samt en række amerikanske debatfora for folk med hoste, og på den måde lykkedes det ham at nå frem til en diagnose. Og den var alvorlig.

“På internettet kunne jeg hurtigt se, at der nok var tale om enten lungesygdommen KOL, tuberkulose eller lungekræft, da hoste kan optræde i alle tre tilfælde. Da jeg også havde tabt mig halvandet kilo den forgangne måned, var det ret tydeligt, at jeg nok sang på sidste vers,” fortæller han.

Mirakuløs helbredelse
Ikke desto mindre fortsatte Matthias Ceserani stoisk med at gå på arbejde, og i løbet af halvanden uge forsvandt symptomerne til hans store overraskelse gradvist.

“Ikke alene holdt hosten op, jeg tog også to kilo på og kom mig fuldstændig. Helt ærligt, så føltes det som at blive født på ny, at jeg sådan kunne undslippe dødens kolde kløer,” jubler han.

På baggrund af sit sygdomsforløb vil Matthias Ceserani på det kraftigste opfordre alle, som diagnosticerer sig selv med en alvorlig lidelse, til heller ikke at søge læge.

“Det skal man absolut og under ingen omstændigheder gøre. Jeg har set statistikkerne for alle dem, som har fejlet det samme som mig, og stort set ingen af dem, som opsøger læge, kommer sig af sig selv, som jeg har gjort. Så der bør man holde sig til at gå i panik på en stoisk måde og så holde sig langt fra sagkundskaben,” forklarer han.