Foto: Magnus Fröderberg, norden.org

Foto: Magnus Fröderberg, norden.org

I DR’s nye talkshow Clement med Clement inviterer Clement Kjersgaard hver torsdag aften sig selv i studiet og lover, at han nogle gange vil prøve at lade sig selv tale færdig.

DR er klar med en ny profilering af et af sine flagskibe, Clement Kjersgaard. Denne gang er det et nyt talkshow med Clement Kjersgaard som både vært og ugentlig gæst. Showet er blevet skabt på baggrund af mange klager over, at Clement Kjersgaard i for høj grad afbryder sine gæster og taler for meget selv.

“Clement er et stort aktiv for Danmarks Radio, men vi medgiver, at det kan være problematisk, at han ofte afbryder gæsterne meget hurtigt. Derfor handler det om at skabe nogle rammer omkring ham, der gør det muligt for ham at udfolde sig optimalt,” siger DR’s nyhedschef, Ulrik Haagerup.

Han har i samarbejde med DR’s kulturredaktion udviklet det nye koncept, hvor Clement Kjersgaard for alvor får mulighed for at sætte spot på Clement Kjersgaard.

Hængekøje og spejlloft
En af de store udfordringer i udviklingen af Clement med Clement har været at få showet til at skille sig ud fra andre programmer, hvor Clement Kjersgaard er vært.

“I sig selv er det jo ikke unikt, at det kun er Clement selv, der siger noget. Sådan er det også næsten uden undtagelse i de andre programmer, hvor han er vært. Så vi har gjort meget ud af at skabe nogle visuelle rammer, der klart differentierer det her show fra de øvrige,” siger Ulrik Haagerup og fortsætter:

“Vi er endt med en løsning, hvor han kommer til at ligge i en hængekøje og kigger op i et spejlloft, hvor kameravinklen sørger for, at man kan følge med i, om han stiller spørgsmål eller svarer på dem. I det omfang vores kamerafolk kan følge med, selvfølgelig.”

“Det vil jeg ikke … men … det …”
Clement Kjersgaard selv glæder sig til udfordringen, så vidt RokokoPostens udsendte kan forstå. Hovedpersonen i Clement med Clement, der får premiere torsdag den 6. april, udtaler nemlig:

“Jo, det bliver helt sikkert … men nu må du lige sige mig, om … det vil jeg ikke … men … jeg skal lige have lov at tale … men nu skal vi videre … glæder mig da … hvem stiller egentlig spørgsmål her, er det mig eller mig?”

Han lover dog seerne, at han nogle gange vil prøve at lade sig selv tale ud:

“Hvis jeg altså får mulighed … nej, nu er det altså mig, der har ordet,” slutter han.