Foto: Sergey Peterman, Bigstock

Foto: Sergey Peterman, Bigstock

Dialog, undskyldninger, gaver. Den bedste løsning på et problem afhænger af problemets art. Her er fem problemer, der allerbedst løses ved at hamre en knytnæve i synet på nogen.

1. Når nyforelskede par forveksler togkupéen med deres dagligstue
Du er på vej hjem efter en lang dag udenbys. Klokken er mange, og du længes efter at komme i seng. Den timelange togrejse kunne give dig lidt ro og hvile, hvis det ikke var for det nyforelskede kærestepar over for dig. Du forsøger at abstrahere fra smaskelydene, når de kysser, og hendes skingert-kælne fniselyde. Men faktisk burde du give dem begge en ordentlig en på sinkadusen – i menneskehedens tjeneste.

2. Når chefen siger “Det er så det, du mener”
Du er blevet bedt om at fremlægge en redegørelse for chefen. Du konkluderer, at det er nødvendigt at ændre nogle af virksomhedens procedurer. Din chef havde tydeligvis håbet på at høre noget andet, men siger ikke andet end “Det er så det, du mener”. Du forklarer dig og overhører tålmodigt, når din chef gentager sit nonsens. Men faktisk burde du give ham en knytnæve lige i fjæset. Så kan han lære det.

3. Når overboerne synger “Vimmersvej”
Det er fredag aften, og du har inviteret nogle venner over for at drikke øl og se tv-serier. Men overboerne holder fest. De råber, hujer og synger med på sangene. Mens de skråler med på “Vimmersvej”, når I dertil, hvor I kigger rådvildt på hinanden og siger ting som, at det jo også er fredag, og at folk skal have lov at more sig. Men inderst inde ved I godt, at I faktisk burde gå op og gennemtæve hele bundtet med jernstænger.

4. Når en kvinde ikke vil besørge på et offentligt toilet
Du har sådan en kollega. Alle har sådan en kollega. En lille, snerpet kvinde, der næsten lyder stolt, når hun erklærer, at hun aldrig nogensinde kunne drømme om at lave stort, mens hun er på arbejde – eller på andre toiletter uden for hendes eget hjem. Stik hende en lussing næste gang! Hun skal ikke tro, hun kan komme her med sine fine fornemmelser og lade som om, hun ikke er et skidende væsen som alle andre.

5. Når du udsættes for mikroaggressioner
Du er kvinde eller på anden vis marginaliseret. Så du er vant til at møde mikroaggressioner i form af kommentarer om dit udseende eller upassende spørgsmål. Du har lært at vende det indad og føle skam over dig selv. Men mikroaggression mødes bedst med makroaggression, så drop klynkeriet og offermentaliteten og slå i stedet tænderne ud på de svin.