Foto: reana, Bigstock

Foto: reana, Bigstock

En ung kvinde, der for nylig blev mor for første gang, gør, hvad hun kan, for at passe sin nyfødte søn bedst muligt. Men hun har svært ved at slappe af og er bange for at blive dømt som dårlig mor.

Kære RokokoPosten

Den 5. maj klokken 21.52 fødte jeg min søn, en velskabt dreng på 49 centimeter og 3280 gram. Det var en forholdsvis let fødsel. Veerne blev hurtigt regelmæssige, og da jeg var ti centimeter åben, begyndte presseveerne, og det var kun nødvendigt at presse fem gange, så var han født. Jeg revnede kun ganske lidt, det var ikke nødvendigt at sy, og min søn fandt selv ud af at få fat på min brystvorte efter at have ligget i ganske kort tid på min mave.

I det hele taget er alting forløbet rigtig fint. Amningen går fint, og jeg sørger for, at han hele tiden har en tør ble, og at han hverken bliver for kold eller for varm. Han tager på, som han skal, og hans søvnrytme, urin og afføring tyder på, at der ikke er noget i vejen.

Alligevel er jeg hele tiden nervøs. Tænk, hvis der alligevel er noget i vejen med ham. For hvad nu, hvis jeg bare bilder mig ind, at jeg gør det bedste for ham, men i virkeligheden slet ikke egner mig til at være mor? Jeg kan simpelthen ikke skubbe bekymringerne til side. Jeg er så bange for at gøre noget forkert.

Min kæreste siger, at jeg skal slappe af og stole på mig selv. Men han er enebarn og har aldrig haft med spædbørn at gøre. Jeg synes, det er pænt af ham, og jeg klager i det hele taget ikke over ham, for han sørger for, at der bliver gjort rent, købt ind og lavet mad. Jeg føler bare, at det er tomme ord, når han roser mig, for han ved jo ikke, hvad der er normalt.

Min sundhedsplejerske siger nu også pæne ting til mig. Alligevel sidder jeg som på nåle, når jeg taler med hende, min mor, mine veninder og ikke mindst min svigermor. Ingen har endnu sagt noget negativt, men det er som om, jeg bare går og venter på, at en eller anden siger, at jeg gør alting forkert.

Hjælp mig!

Venlig hilsen “ængstelig mor”

Kære ængstelige mor

Du gør alting forkert! Så, nu var der nogen, der sagde det. Så kan du komme videre med dit liv.

Venlig hilsen RokokoPosten