Foto: HighwayStarz, Bigstock

Foto: HighwayStarz, Bigstock

Kan man lade tøjet hænge i haven, mens man tager på arbejde? Og hvad med regntøj til cykelturen? Er det overkill? Mange spørgsmål rejser sig efter varslet om langvarig og landsdækkende støvregn.

Ved en cykelsti i Frederikshavn møder RokokoPostens udsendte den 29-årige børnehavepædagog Jeanette Andersen. Støvregnen Ulla ramte, ligesom sin forgænger Troels, Nordjylland først, og allerede her klokken lidt i syv har den rislet stilfærdigt ned så længe, at en anelse fugt har lagt sig hen over asfalten.

Jeanette Andersen er dog ikke iført regntøj, og selv nu hvor hun har tilbagelagt mere end halvdelen af turen til sit arbejde, er hun ikke klar over, om det var en god idé.

“Man fornemmer jo godt, at buksebenene bliver lidt klamme, og det kan nok godt medføre et mildt ubehag de første ti-femten minutter efter, jeg er mødt ind,” siger hun og tilføjer:

“Omvendt ville det nok lidt have føltes som overkill, hvis jeg havde haft regnbukser på.”

Vasketøjsdrama på Fyn
Ifølge DMI når støvregnen Ulla til Fyn i løbet af eftermiddagen. Det har stillet 55-årige Leo Olsen i et dilemma:

“Jeg har lige vasket lidt tøj, som jeg skal hænge op, før jeg tager på arbejde. Men skal jeg hænge det udenfor og håbe, at jeg når hjem igen, før støvregnen starter, eller skal jeg hænge det op indenfor for en sikkerheds skyld?”

Da der blandt andet er tale om sengetøj, som Leo foretrækker at ligge i, når det er blevet blæst igennem ude i den friske luft, vælger han at satse.

“Jeg har tidligt fri i dag. Men det vil være så ærgerligt, hvis jeg ikke når hjem til at få det ind i tide,” siger han.

Strategiske overvejelser om trafikradioen
Fra København meddeler ansvarlig for DR’s trafikradio, Peder Meisner, at han har været i dialog med områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet for at afgøre, om man skal udsende en anbefaling om at være klar til at sætte vinduesviskerne på laveste hastighed.

“Det forventes, at støvregnen bliver så let, at mange bilister kan finde på at vente meget længe med at viske vandet af ruderne, og det kan betyde, at deres ruder når at blive lidt mere uklare, end hvad godt er,” siger han.

TV 2 NEWS har allerede korrespondenter på plads i alle afkroge af landet.

(Artiklen blev oprindeligt bragt den 4/11 2016)


Forfatterkommentar af Zenia Larsen

Der er intet, som når medierne går i selvsving over et eller andet vejr. Så skal reportere ud at stå med mikrofoner for at sige, at “se, her er vejr!”. Det er rigtig sødt af medierne. For vejret når sjældent alle egne af landet, så vi kan ikke alle bare lige gå udenfor og opleve det selv.

Men man kan ikke forsvare at gøre nyheder til en harmløs, fælles hyggestund, hvor befolkningen kan se mennesker, der står i vejr i fjernsynet, mens de kigger på almindelige menneskers billeder af vejr i webaviserne og på de sociale medier. Man er nødt til at tilføre lidt drama. Vi skal vide noget om omfanget af skader, og vi skal høre politiets og vejdirektoratets analyser af trafiksituationen, især på broerne. 

Det er nok derfor, vi aldrig ser reportager om støvregn.