Foto: Юкатан, Wikimedia Commons

Foto: Юкатан, Wikimedia Commons

Softwareudviklerne på CypherWare har næsten nået målet, siger projektleder til teammøde. Nu mangler der bare nogle små detaljer, som sagtens kan nås med gejst og god holdånd.

“I har arbejdet hårdt, og det har været superhektisk. Vi er tæt på at være i mål, så nu skal I bare klappe jer selv på skulderen over jeres flotte indsats.”

Sådan indleder projektleder Tenna Rørvig et møde i sit team på softwarevirksomheden CypherWare i Aarhus. Men inden hun når at fortsætte, er medarbejderne begyndt at hviske til hinanden.

“Der kommer et ‘men’. Jeg ved, der kommer et ‘men’,” siger Torben Svendsen, der har været ansat i firmaet i fem år og haft Tenna Rørvig som projektleder adskillige gange, til RokokoPosten.

Ikke noget “men”
Tenna Rørvig maner dog straks medarbejdernes tvivl i jorden.

“Jeg kan godt se, at I ser skeptiske ud, men tro mig, vi skal nok nå det. Det kan godt være, det ser værre ud for jer, der ikke har det fulde overblik, men der mangler virkelig kun nogle småting. Så hvis der lige er nogen, der melder sig frivilligt til at rejse til Mordor for at tilintetgøre en ond, magisk ring, kan vi aflevere projektet og fejre vores succes,” siger hun.

Hun kigger forventningsfuldt på teammedlemmerne, der pludselig har fået travlt med at kigge ned i bordet eller ud af vinduerne.

“Kom nu,” siger hun muntert og fortsætter:

“Det er en smaddersjov opgave, og jeg ved, at I alle er mere end kompetente til at klare den. Så kan vi ikke lige få et par stykker til at ordne det, så vi kan komme videre?”

Sauron er pænt olm
Torben Svendsen mener, at det er typisk Tenna Rørvig at være sådan.

“Hun får det til at lyde som ingenting, men den ring tilhører jo Sauron, og han er altså pænt olm. Han går nok ikke bare sådan lige med til, at vi ødelægger den,” siger han til RokokoPosten, før han drister sig til at tage ordet:

“Vi er udviklere. Jeg kan ikke se, hvorfor det er os, der skal stå for den slags eksterne opgaver.”

Flere af Torbens kolleger bifalder kommentaren, men Tenna Rørvig ser skuffet ud.

“Kan vi så lige få ja-hatten på, helt ærligt! Mordor ligger ikke mange dagsrejser herfra, og de der Nazgûl og Uruk-hai, som man lige skal forbi for at komme til Dommedagsbjerget, er da bare en spændende udfordring,” siger hun.

Ved redaktionens slutning havde ingen meldt sig til opgaven. Tenna Rørvig udtaler, at hun er skuffet over sit team, men at hun som projektleder har kørt alting lige efter bogen.

(Artiklen blev oprindeligt bragt den 6/1 2017)


Forfatterkommentar af Zenia Larsen

Der bliver talt meget om dem i disse år. Lederne, der har været på kursus for at lære, hvilke ord de skal bruge for at narre medarbejderne til at tro, at umulige opgaver kan løses, hvis man bare tager ja-hatten på. Vi læser jævnligt om eksperter, der advarer mod den type ledere og stressramte danskere, der kan takke disse entusiastiske, men verdensfjerne mennesker for, at de måtte trække stikket og måske aldrig bliver helt lige så arbejdsduelige som før.

Jeg har ikke magt til at ændre den slags mennesker, så jeg må nøjes med at gøre mit til at tale om problemet. Om ikke andet er det godt at kunne gennemskue, når lederen, kollegaen, kæresten eller hvem det nu er, pakker en lort ind i farverigt papir og kalder det en gave.