Ill.: V_ctoria, Bigstock

Ill.: V_ctoria, Bigstock

Bed dem grave et hul og fortælle, om de til sidst støder på Stillehavet, foreslår RokokoPostens brevkasseredaktør blandt andet en læser, der efterlyser gode råd til, hvordan han overbeviser sine venner om, at Jorden er flad.

Kære RokokoPosten 

Mine venner mener, at Jorden er rund. Det, mener jeg, er forkert. Man kan jo tydeligt se objekter på Jorden i horisonten, og de ville forsvinde, hvis vi var på en gigantisk kugle.

De påstår, at vi på satellitbilleder kan se, at Jorden er en kugle. Men for det første: Er disse billeder overhovedet ægte? For det andet: Har du nogensinde hørt om Photoshop?

Faktisk gør de fleste nar af mig, fordi jeg vover at udfordre en antagelse, som alle blindt tager for givet, bare fordi nogle mænd, der aldrig forlader deres laboratorier, har sagt, at sådan er det.

Hvordan kan jeg overbevise mine venner om, at jeg har ret?

Venlig hilsen “manden, der ikke tror på videnskab”

Kære mand etc.

Der er mange måder at overbevise nogle om, at man har ret. Har du adgang til våben, kan du bruge dem. De fleste vil give dig ret, hvis du peger på dem med et ladt gevær. Er du stor og stærk, kan trusler om øretæver virke på samme måde.

Ellers kan du med fordel anvende retoriske spørgsmål. Det er meget anvendt blandt ateister, der spørger: “Hvis Gud kan alt, kan han så også skabe en sten, der er så tung, at han ikke selv kan løfte den?”

Et så snedigt paradoks kan vi her på redaktionen ikke finde på i forhold til Jordens facon. Men du kan altid bede dem bevise deres påstand ved at grave et stort hul. Hvis Jorden er rund, skulle de jo på et tidspunkt støde på Stillehavet, lidt sydøst for New Zealand. De vil måske sige, at det slet ikke kan lade sig gøre at grave igennem Jordens kerne, men så kan du altid svare, at det kan man altid komme og sige, og har de måske nogensinde prøvet?

Er du rigtig heldig, gør de faktisk forsøget. Og så har du fred fra dem så længe.

Venlig hilsen RokokoPosten

Har du et problem, som RokokoPosten skal løse for dig, så skriv til brevkasse@rokokoposten.dk. Ved at skrive giver du RokokoPosten lov til at bruge, undlade at bruge, misbruge og/eller forvanske dit spørgsmål efter forgodtbefindende.