Foto: JPagetRFphotos, Bigstock

Foto: JPagetRFphotos, Bigstock

Du tror måske, du gør dig umage med at være en god forælder. Men sandheden kan være, at du er godt i gang med at ødelægge dit barn. Her er nogle af de ting, der tyder på det.

1. Du giver dine børn lov til for meget
De plager om at blive længe oppe, og du giver dem lov. De vil så gerne have en ny dukke, en iPhone, en is. Du orker ikke diskussionen, så du siger bare ja. Det gør dig populær i børnenes øjne, men på lang sigt skader du dem mere, end du gavner dem. Kun dårlige forældre siger ja til så meget, som du gør!

2. Du giver dine børn lov til for lidt
De har lavet lektier, gjort rent på deres værelser og dækket bord. Nu vil de gerne have lov at blive en time længere til Mathildes klassefest. Men det kan der ikke være tale om, siger du. Du mener nemlig ikke, at de skal belønnes for at hjælpe til. Faktisk skal de slet ikke belønnes. De skal bare gøre, hvad der bliver sagt. Problemet er, at dine børn en dag vil gøre oprør og ende som stiknarkomaner. På grund af dig.

3. Du lader børnene være for meget i centrum
Du melder afbud til familiefesten, for lille Sofus har brug for sin middagslur. Du inviterer gæster til voksenhygge, men ender med at servere pølser og spaghetti, for barnepigen blev syg. Dine venner og familie synes, du sætter børnene for meget i centrum. De har ret. Og børnene – de ender med at blive selvoptagede primadonnaer eller psykopatiske massemordere.

4. Du lader de voksne være for meget i centrum
Børnene skal i seng klokken 19, for far og mor skal nå at have voksentid, og du har i øvrigt også arbejde med hjem. De skal i institution i sommerferien, for ellers får du ikke slappet af. Og selvfølgelig skal de blive på deres værelse, når du har gæster – hvilket du ofte har. Det eneste problem er, at dine børn føler, at du ikke elsker dem. Det vil give dem lavt selvværd og dårlige odds senere i livet. Og det er alt sammen din skyld!

5. Du er alt for fokuseret på at finde den gyldne middelvej
Børnene skal ikke have lov til for meget, men heller ikke for lidt. De skal ikke være i centrum, men heller ikke ude i periferien. Du kender eksperternes råd og forsøger konstant at finde den helt rigtige balance. Det gør dig anspændt og ulidelig for dine børn at være sammen med. Du kan lige så godt give op. Du bliver alligevel aldrig god nok.