Foto: Steen Brogaard, ft.dk

Foto: Steen Brogaard, ft.dk

I ugens politikerportræt fortæller en hudløst ærlig Søren Pape Poulsen om, hvordan det er at være en konservativ, homoseksuel mand med en hel masse magt.

“Min baggrundsskærm på iPad’en er en Chippendale. Det har jeg lov til, fordi jeg er homoseksuel, har ytringsfrihed og styrer lovgivningen.”

Danmarks justitsminister ser lidt forlegen ud, da han viser RokokoPosten sin iPad, og billedet af den unge, muskuløse og meget letpåklædte mand toner frem.

“Han symboliserer rigtig mange af de ting, jeg står for, også politisk. Jeg er konservativ og elsker mit land. Han ligner en, der også elsker sit land. Og så er han en rigtig frækkert at se på,” fortæller politikeren, der blev født nytårsaftensdag 1971 og er vokset op i en lille, jysk flække ved navn Bjerringbro.

Hårde muskler og hårde straffe
“Se hans muskler. Hårde og markerede, til at tage og føle på. Sådan skal vi også være, når vi straffer kriminelle,” mener justitsministeren.

Han er træt af blødsødenhed, siger han. Han vil have et samfund, der hårdt og brutalt kan sætte forbryderne på plads. Sådan som man kunne forestille sig, at Chippendale-manden på hans iPad ville gøre det.

“Man kan let se for sig, hvordan han ville gribe en gemen vaneforbryder med de bare næver, lænke ham og give ham en solid omgang pisk. Det er den form for magt, de kriminelle forstår.”

Ikke flovt at være konservativ
Da Søren Pape Poulsen i en tidlig alder opdagede, at han var konservativ, manglede han voksne forbilleder, som kunne bakke ham op i, at han ikke var unormal.

“I homomiljøet var alle venstreorienterede, og i Bjerringbro skulle man helst være Venstre-mand. Det var ikke let for mig. Men nu har jeg fået en masse magt og kan både styre lovgivningen og sætte mig selv op som forbillede for unge, der er bange for at springe ud som konservative,” siger han og slutter:

“Det er ikke svært at have magt. Det er det måske, hvis man er blødsøden, men det er jeg ikke. Som homoseksuel, konservativ mand med en masse magt kan jeg være et godt forbillede. Det er det de unge – og Chippendale-manden her – vil have.”