Foto: Elnur, Bigstock

Foto: Elnur, Bigstock

Det er efterårsferie og dermed tid til sygdom og ulidelig træthed. Få gode idéer til ting, du kan få tiden til at gå med, mens du ligger og venter på at blive rask.

1. Leg antirimeleg
Antirimeleg er en smaddersjov selskabsleg, som du også kan lege alene. Er I flere, vælger den første et tilfældigt ord, fx “hund”. Herefter skiftes man til at finde et ord, der ikke rimer. Når I ikke kan finde på flere, vælger I et nyt ord. Er du alene, kan du enten remse ordene op for dig selv eller skrive dem på et stykke papir.

2. Tænk på døden
Når man har det megadårligt, er det oplagt at fundere lidt over liv og død. Hvem ved, måske bliver du aldrig rask? Det føles i hvert fald ikke sådan, vel? Så tænk på døden. Delagtiggør eventuelt din ægtefælle eller kæreste i tankerne – eller ring til en gammel, syg slægtning. De vil nok sætte endnu større pris på det end yngre, raske venner og familiemedlemmer.

3. Lav en bussemandssamling
Måske er du så snottet, at det hele bare flyder ud, og så er der ingen bussemænd at pille. Men som regel kommer der en i ny og næ, og om ikke andet kommer der rigeligt af dem, når du får det lidt bedre. Hver gang du piller en ud af næsen, sætter du den på væggen eller sengegavlen. Er du den systematiske type, kan du prøve at arrangere dem efter størrelse, form eller konsistens. Har du en ven, der også er syg, kan I lave en konkurrence og poste jeres #outofbodyexperience på Instagram, så resten af verden kan følge med.

4. Placér skyld
Du ligger syg på grund af en virus. Prøv at tænke over, hvem der kan have smittet dig. Du har sandsynligvis været sammen med indtil flere, der har været syge i ugen op til, at du selv blev syg. Tænk over, om der er en af dem, du synes mindre om end de andre. Kommer du i tanke om sådan en, så giv ham eller hende skylden. Er vedkommende virkelig belastende, så skriv eventuelt en besked og lad ham eller hende vide, at “du er nok en rigtig helt, som lader være med at lægge sig syg uden at tænke på, hvad det kan få af konsekvenser for andre”. Husk at slutte beskeden med at ønske rigtig god efterårsferie.

5. Klynk!
Hvis du er alene, er dette ikke den bedste idé. Det er ikke sjovt at klynke, hvis man selv er den eneste, der hører det. Det er en anden sag, hvis du har en kæreste eller en ægtefælle – eller bare en sambo. Klynk og beklag dig højlydt, så de kommer løbende. Nyd at se, hvordan du kan få dem til at gøre alt for dig. Det sker så sjældent, så udnyt anledningen fuldt ud.