Foto: lisafx, Bigstock

Foto: lisafx, Bigstock

Sløj på den fede måde. Sådan beskriver RokokoPostens anmelder Jørgens influenza, der over godt en uge præsenterede beskueren for et kulørt potpourri af sløjhed i alle tænkelige og utænkelige afskygninger.

Ubehag i kroppen. Det er sådan, det hele begynder. 46-årige Jørgen Madsen fra Skjern sidder i sin bil, da en hovedpine sniger sig ind. Han tænker ikke videre over det. Det er sidst på eftermiddagen, han er på vej hjem efter en lang arbejdsdag, og det er ikke første gang, han får lidt ondt i hovedet.

Så gør det pludselig ondt i ryggen. Han bevæger sig i sædet, men det medfører kun, at han også mærker smerter i arme og ben. Det går op for ham, at han føler sig varm.

Vel hjemme tager han sin temperatur. 38,4, siger termometeret. Han føler sig træt, har ingen appetit og vælger at gå direkte i seng.

Intet nyt under solen
Om aftenen er der ingen tvivl: Jørgen har fået influenza. De næste dage forløber forudsigeligt. Der er intet nyt under solen. Alligevel holdes opmærksomheden fanget. Det er de små detaljer, der gør udslaget. En pludselig hoste, der får Jørgen til at klynke som et lille barn. Et blik, der under en febervåd pande udtrykker mat fortvivlelse. Et mislykket toiletbesøg, der efterlader den i forvejen slatne krop endnu mere tung og ludende.

Så kommer forløsningen. Fire dage efter, at det hele er begyndt, er feberen på retur. Kroppen gør ikke længere ondt, og Jørgen sover ikke længere de fleste af døgnets timer. Han begynder at sidde oppe. Ser tv. Spiser sammen med resten af familien. Vælger at blive hjemme en ekstra dag for at være helt sikker på, at han er rask. Nu ender alting godt. Tror man.

Åndedrætsproblemer og smerter i brystet
Om natten vågner Jørgen. Han har ondt i halsen og i brystet, og han hiver efter vejret. Feberen er steget igen. Febrilsk og rådvild prøver han at sætte sig op i sengen, men er for udmattet.

Denne uventede drejning kommer fuldstændig bag på beskueren, der må hive efter vejret, som var han Jørgen selv. Dagen efter, i den praktiserende læges konsultation, er dommen klar: Influenzaen har fået besøg af sin ondskabsfulde følgesvend, lungebetændelsen. Jørgen må på penicillin og se frem til flere dage på langs.

Den dramatiske afslutning kompenserer fuldt for den lidt tamme begyndelse og kulminerer med et timelangt toiletbesøg, hvor Jørgen skiftevis kaster op og sender kaskader af diarré i toilettet.

Vurdering: Fem ud af seks cembalostrenge