Ill.: R_Tavani, Bigstock

Ill.: R_Tavani, Bigstock

Der er ikke tale om en aprilsnar, mener flere, der hævder at have bevidnet hændelsen. Disse øjenvidner er dog kun kvinder og fordrukne analfabeter, der selv har fjernet liget i en brandert, påpeger ypperstepræsten Kajfas.

“Jeg ville ned for at sørge ved gravhulen tidligt i morges, og så opdagede jeg, at stenen var væltet fra graven. Først troede jeg, at nogen havde flyttet ham, for jeg kunne ikke se ham derinde.”

Sådan fortæller kvinden Maria Magdalene, der gennem længere tid har fulgt en mand fra Nazaret, der fredag blev korsfæstet på Golgata. Imidlertid var to af kvindens venner kommet ilende til. Den ene gik helt ind i graven og så de blodige ligklæder ligge der, mens liget var borte.

“Så blev jeg rigtig ked af det, for godt nok har folk behandlet ham dårligt, men at de ligefrem ville skænde hans grav … Heldigvis viste det sig, at det ikke var hærværk, men at han i stedet var opstået fra de døde,” siger kvinden.

Utroværdige vidner
De to mænd, der fulgtes med kvinden, bekræfter hendes historie og tilføjer, at de ligefrem har mødt den henrettede mand.

“Altså, han var jo død, men det er han ikke mere. Han er opstået fra de døde. Det sagde han godt nok også, at han ville, men det forstod vi ikke dengang,” siger den ene mand, en simpel fisker, der ikke engang kan svare på, om han hedder Simon eller Peter.

En ypperstepræst fra Jerusalem, Kajfas, advarer dog mod at tro på, hvad han kalder tågesnak fra kvinder og fordrukne analfabeter.

“De har selv fjernet liget i en brandert, og nu har de glemt alt om det. Det er jeg overbevist om. Enhver ved, at end ikke Gud ville rejse sådan en skidt karl fra de døde,” siger han og uddyber:

“Denne Jesus fra Nazaret trodsede autoriteterne, og han kom med uhyrlige påstande om, at alle er lige meget værd, at slaver skulle behandles med værdighed, og at kærlighed er vigtigere end regler og bureaukrati. Han var et udskud, og medierne burde slet ikke skrive om ham. I skaber en risiko for, at flere kvinder, simple mænd fra randområderne og andre værdiløse eksistenser begynder at tro på hans nonsens. Det bør ties ihjel!”

Pilatus håber, historien er sand
Det var den romerske statholder Pontius Pilatus, der dømte Jesus til døden. Han ved ikke helt, hvad han skal tro, men håber, at historien er sand.

“Manden var uskyldig, men jeg måtte tænke på de diplomatiske forbindelser, og det betød meget for de jødiske ledere at få ham henrettet. Hvis han vitterlig er opstået, er der i det mindste en form for retfærdighed til,” siger han.