Foto: Maria Loginova, Bigstock

Foto: Maria Loginova, Bigstock

Videnskaben fastslår i en ny rapport, at det bare er bedst sådan, og at der faktisk ikke er mere at tale om.

Du synes måske noget andet, og det skal du også være velkommen til. Du kommer bare ingen vegne med det, viser en ny videnskabelig rapport. Det skyldes ganske enkelt, forklarer professor i videnskabelig sandhedsvidenskab Gunilla Bergkvist, noget fuldstændig simpelt, som det er helt utroligt, at du ikke engang har kunnet sige dig selv.

“Det er bedst sådan, og sådan er det bare,” forklarer hun.

Det er, tilføjer hun, i øvrigt klokkeklart og står ikke til diskussion, og så kan du nok så meget mene noget andet.

“Det kommer faktisk slet ikke bag på videnskaben, at du gør det; det havde den da for længst regnet ud, at du ville,” understreger hun.

Renset for socioøkonomiske faktorer
Rapporten, der er udarbejdet på baggrund af både et omfattende datamateriale, der er renset for blandt andet socioøkonomiske faktorer, og adskillige dobbeltblindtests samt bakket op af talrige svenske undersøgelser, er måske den allermest valide af sin art, der er lavet i hele verden – nogensinde. Det burde du måske tænke lidt over, påpeger Gunilla Bergkvist.

“Det er faktisk sådan, at videnskaben godt ved, hvad den taler om og ikke bare griber tingene ud af den blå luft,” fortsætter hun og understreger, at videnskaben selvfølgelig ikke gør det for at genere dig – den siger bare tingene, som de er.

Desuden kan videnskaben forstå på det hele, at du åbenbart ikke har tænkt dig at lytte til den, men det er noget, du selv må ligge og rode med.

Prøv gerne at overbevise videnskaben om noget andet
Dette skal, understreger Gunilla Bergkvist, imidlertid ikke forstås sådan, at videnskaben er ligeglad med, hvad du mener.

“Du er selvfølgelig mere end velkommen til at se, om du kan overbevise den om noget andet. Rapporten gør dog samtidig klart, at du næppe kommer langt med det,” siger hun.

Hvorfor det forholder sig sådan, skulle videnskaben virkelig ikke være nødt til at svare på.

“Rapporten viser tydeligt, at det burde du være klog nok til selv at regne ud,” siger hun og slutter:

“Hvis det ikke er tilfældet, er der alligevel ingen, der kan forklare dig det.”