Foto: mikeledray, Bigstock

Umenneskeligt og skamfuldt, lyder det fra kritikere af forholdene på Lindholm, hvor udlændinge skal spise retter fra danske plejehjem. Over stregen, mener Venstres Torsten Schack Pedersen.

Et lille stykke flæskesteg, en stump pølse, fire triste brunede kartofler og en klat grønlangkål. Sådan så julemåltidet på et dansk plejehjem ud ifølge et billede, der for et par år siden cirkulerede på sociale medier. Står det til regeringen og Dansk Folkeparti, skal maden på det kommende udrejsecenter på Lindholm være af nogenlunde samme kvalitet, og det har fået politikere og aktivister op i det røde felt.

“Én ting er at servere sådanne måltider til gamle mennesker, der har slidt sig selv op og betalt skat hele deres liv til det danske fællesskab. Men når vi gør det samme over for Syrienskrigere og mennesker, der har begået så grov kriminalitet, at vi gerne vil udvise dem, tvivler jeg ærlig talt på, om vi kan kalde os selv en human nation længere,” lyder det fra venligboeren Mads Nygaard, der lover, at han vil gøre alt for at fragte takeaway fra Cofoco til Lindholm, når udrejsecentret bliver en realitet.

Morten Østergaard flytter ind
Heller ikke De Radikales formand, Morten Østergaard, er begejstret for idéen.

“Jeg troede ikke, at umenneskeligheden kunne blive større, men jeg tog fejl. Hvis bare regeringen og DF kunne se den virkelighed, som de byder andre af ren og skær fremmedfjendtlighed,” siger han og tilføjer, at han allerede har planlagt at flytte ind på Lindholm-centret i mindst 16 timer for at “vende op og ned på den her debat”.

De gamle spiser svinekødet
Inger Støjberg, der fremlagde de kulinariske planer for centret i går, er uberørt af kritikken.

“Jeg er faktisk stolt over, at det er lykkedes os at vende en uheldig situation, nemlig den mad, vi byder vores gamle medborgere, til håndfast udlændingepolitik, der oven i købet er genbrugsorienteret og bæredygtig,” siger hun og uddyber, at retterne først vil blive serveret på plejehjemmene, hvis beboere forventes at spise alt svinekødet, hvorefter Lindholm-beboerne kan få resten.

Støjbergs partifælle Torsten Schack Pedersen, der forleden lagde et billede ud af sin egen julefrokostmad og sammenlignede den favorabelt med maden på Lindholm-centret, er mere skeptisk.

“Jeg synes, det er fint at gøre lidt grin med udlændinge, der har begået mord, voldtægt og den slags, men at give dem plejehjemsmad er en smule over stregen. De er trods alt mennesker.”