Foto: Screenshot fra valgvideo for Venstre

Foto: Screenshot fra valgvideo for Venstre

Han saboterer grundlovsdag, bevæger sig på grænsen til korruption og fører sig frem som en anden mafiaboss. Det er tegn på, at statsministeren er antidemokrat, mener flere valgeksperter.

“Se, hvordan han sidder der som en italiensk mafiaboss eller diktator,” siger Inge Gadbjerg, der er lektor i valgretorik.

Hun peger på et billede fra en reklame, som man de seneste uger har kunnet se bag på blandt andet bybusser og Venstres egen hjemmeside.

Inge Gadbjerg har, sammen med fire andre valgeksperter, skrevet et åbent brev til befolkningen, hvor de advarer mod at stemme på landets nuværende statsminister. Der er, mener de, alt for mange tegn på, at han – hvis han bliver genvalgt – i løbet af kort tid vil omstyrte demokratiet og indsætte sig selv som diktator.

Sabotage mod grundlovsmøder
Det første faresignal så eksperterne allerede, da valget blev udskrevet. Ved at lægge valget på grundlovsdag ødelægger Lars Løkke nemlig adskillige grundlovsmøder, der i lang tid har været arrangeret over hele landet.

“Det er sabotage, og der er ingen tvivl om, at det er fuldt ud bevidst. Lars Løkke Rasmussen ønsker at splitte befolkningen, der nu i stedet for at mødes for at synge sange og høre taler om demokrati må stå i tavse køer for at sætte deres umælende krydser,” siger Inge Gadbjerg og fortsætter:

“Forestil dig, at han havde været muslim. Så bliver den antidemokratiske symbolhandling langt mere tydelig.”

Som en anden Don Rasmussione
Sammenholdt med, at statsministeren flere gange har bevæget sig på grænsen af korruption og nepotisme, senest i en sag om et gavekort til hustruen Sólrun.

“Enhver anden ville næppe have fået en slotsejer til at hastelevere et gavekort lillejuleaften. Men så sidder vores statsminister dér som en anden Don Rasmussione og snor toppen af dansk erhvervsliv om sin lillefinger for at give sin kone det lille ekstra, der stadfæster hans position som bossen,” siger Inge Gadbjerg og slutter:

“Som vi skriver i det åbne brev, er det skræmmende, at pressen og befolkningen er så blinde over for, hvad Løkke er i gang med. De flokkes om Rasmus Paludan og overbyder hinanden i nazi-sammenligninger uden at opdage, at han i virkeligheden blot er et skalkeskjul for statsministerens egne antidemokratiske planer.”