Foto: Carlsen/Lindhardt & Ringhof


Den newzealandske instruktør Peter Jackson vil omsætte børnebogen Lotte støvsuger til tre helaftensfilm.

Efter at have oversat Tolkiens bøger, Ringenes Herre og Hobbitten, fra skrift til film har instruktøren Peter Jackson kastet sig over et nyt litterært værk, som han vil præsentere på det store lærred.

Der er tale om bogen Lotte støvsuger af den svenske børnebogsforfatter, Gunilla Wolde, som Peter Jackson vil forvandle til tre film, hver på omtrent to en halv time.

Det fortalte den kendte instruktør ved en velbesøgt pressekonference i hjembyen Wellington på New Zealands nordø.

Serkis spiller støvsuger
“Det er en intens fortælling om en ung kvinde, der overkommer store udfordringer og realiserer sit sande potentiale,”  siger den tydeligt begejstrede instruktør.

“Lotte er en enigmatisk og engagerende karakter – en stærk heltefigur, der samtidig spejler det moderne kvindeliv,” siger han og fortæller, at historien altid har appelleret til ham, og at det derfor var en stor sejr, da det lykkedes ham at erhverve filmrettighederne.

Ingen skuespillere er endnu blevet annonceret, men der er rygter om, at Anne Hathaway skal spille Lotte, mens Andy Serkis skal varetage den krævende rolle som delvist computeranimeret støvsuger.

Mangelaget fortælling
På spørgsmålet om, hvordan en bog på blot 28 sider kan blive til tre helaftensfilm, svarer Peter Jackson:

Lotte støvsuger har en utrolig dybde, og der er simpelthen så mange lag i fortællingen, at det hurtigt stod tydeligt, at den slet ikke kunne rummes i en enkelt film,” siger han.

Peter Jackson tilføjer, at den længere form vil give plads til en del sange og muligvis også kampscener involverende orker. Det sidste, understreger Peter Jackson, vil blive udført “helt i Gunilla Woldes ånd” og i overensstemmelse med Lotte-bøgernes tone.

Ny teknologi
Filmen bliver optaget i det nye Super-IMAX Ultra-4D HD-format, der sikrer en billedkvalitet, som langt overgår virkelighedens.

“Det bliver så realistisk, at det bogstavelig talt kunne være noget, der foregik hjemme i din egen lejlighed – hvis altså din lejlighed var et eventyrligt univers med orker, musicalscener og talende støvsugere,” forklarer Peter Jackson entusiastisk.

(Artiklen blev oprindeligt bragt den 18/12 2012)


Forfatterkommentar af Mikkel Andersson

Denne artikel stammer helt tilbage fra 2012, da den første af hele tre Hobbitten-film fik premiere, hvilket skete, kort efter at alle havde overdoseret på dværge, orker og elvere samt newzealandsk natur i Ringenes Herre årtiet før.

Jeg synes, artiklen er ældet med ynde, og særlig idéen om Andy Serkis som støvsuger er jeg ret vild med. Alle ved, at han ville kaste hele sin sjæl ind i rollen og sandsynligvis blive rost som den bedst Nilfisk nogensinde.