Foto: James St John, Flickr

Foto: James St John, Flickr

HVIDE SANDE – Den 47-årige Doris Christensen fik sig noget af en overraskelse, da hun tidligt mandag luftede sin hund nær Bovbjerg Fyr.

“Først troede jeg bare, det var en gylden sten, der lå i vandkanten, men da jeg kom nærmere, kunne jeg tydeligt se, der var tale om et stykke rav på størrelse med min tommelfingernegl”, udbryder Doris og illustrerer med store armbevægelser sin entusiasme over det unikke fund.

Det er ikke første gang, heldet tilsmiler Doris. Hun husker blandt andet, hvordan hun i foråret 1996 fandt to hulsten nær Ebeltoft. Selv mener Doris dog, at der er tale om mere end rent held. “Det var ikke så meget mig, der fandt ravstykket, som ravstykket, der fandt mig,” siger hun med et drømmende blik.

Når Doris ikke finder tings langs de danske kyster, driver hun et lille galleri, hvor man foruden malerier lavet af lokale kunstnere kan købe håndskårne afrikanske statuer og hjemmelavet batik.