Royal gravhund: Jeg handlede i affekt

Royal gravhund: Jeg handlede i affekt

Regentparrets gravhund, Evita, har på kort tid sendt to gardere på skadestuen med alvorlige bidskader.  Det royale kæledyrs adfærd har skabt voldsom furore i pressen, men nu står Evita frem og undskylder.

Siden gravhunden Evita gik bersærk på endnu en garder i sommerens løb, har hun ikke haft et roligt øjeblik. Pressens øjne er konstant rettet mod Prinsgemalens bedste veninde. Episoderne førte til, at dyrevelfærdsordførere fra S og SF krævede hunden aflivet, mens direktør, Stig Elling, stod bag en alvorlig påtale af hendes bidske adfærd i Ekstra Bladet.

Jaloux på børnebørnene
”Jeg er pinligt berørt og beklager dybt min uacceptable opførsel. Det eneste jeg kan sige, er, at jeg handlede i affekt,” forklarede Evita, da hun i formiddag brød tavsheden og fremsatte en officiel undskyldning.

”Det var en farlig kombination af misundelse, lavt selvværd og stress, der fik mig til at gå amok,” forklarede Evita.

Gravhunden erkendte ved samme lejlighed, at hun er misundelig på Henriks fem børnebørn, der nu løber med den opmærksomhed og kærlige omsorg, han plejede at give hende.

”Det har været rigtig svært for mig at acceptere, at jeg ikke er fars lille kælepot længere. Det er virkelig gået ud over mit selvværd.”

I behandling
Den lavbenede dame er nu startet i behandling hos hundepsykolog Lillian Stenvad Tofte, der er specialist i anger management hos firbenede.

”Det går rigtig godt, og jeg er meget tilfreds med behandlingen – der er ikke noget bedre end at få lov at tale om sig selv i timevis, mens man bliver strøget over ryggen,” fortæller Evita, der snart er færdig med behandlingen, men regner med at fortsætte for opmærksomhedens skyld.

Da Evita gennem sin sekretær fik nyheden om, at Kronprinseparret ventede tvillinger, tog hun fluks kontakt til sin psykolog, der forberedte et intensiveret kognitivt forløb á ti timer.

”Jeg fik nyheden af min sekretær. Nu skal far så have to børnebørn mere. Ej, men det magter jeg næsten ikke. Jeg bliver gal nu, kan jeg mærke,” brummer Evita, mens fråden langsomt breder sig om hendes mund.

Vin til gardere
Trods Evitas iltre temperament, har behandlingen båret frugt.

”Nu siger jeg nogle gange undskyld, ikke så meget for andres skyld, men mest for min egen,” forklarer Evita, der har givet de to skambidte gardere en ganske personlig undskyldning.

Som plaster på kødsårene har garderne nemlig modtaget vin fra Chateau Caix med et fint kort fra Evitas sekretær – underskrevet af Evita selv.

”Det, synes jeg, er rigtig god stil fra hoffets side,” lyder det fra livgarden Jesper Langvad, der er Evitas seneste offer.

”Altså, jeg fik jo bidt akillessenen halvt over og kommer ikke til at gå normalt igen lige foreløbig, men så er det jo godt, at man har noget vin at hygge sig med,” slutter han og støtter sig til sine krykker.

Det var desværre ikke muligt at få en kommentar fra Prinsgemalen, da han var med Kronprinseparret til scanning på Rigshospitalet.