Ill.: Clker-Free-Vector-Images, Pixabay

Ill.: Clker-Free-Vector-Images, Pixabay

Det er bedre at være 36 i et selskab end at være 35 eller 37. I hvert fald hvis man er bøsse. Det konkluderer en omfattende undersøgelse af sammenhængen mellem tal og seksualitet.

Matematiker og seksualitetsforsker, Benjamin Hudson fra La Trobe University i Australien, har brugt ti år på at afdække matematiske mønstre i mandlige homoseksuelles adfærd. En gruppe bestående af 241 australske bøsser, der ved undersøgelsens start var mellem 29 og 35 år gamle, er gennem otte år blevet fulgt af Hudsons tværfaglige forskerteam, der efter de omfattende empiriske undersøgelser har brugt to år på at behandle de indsamlede data.

Konklusionen er klokkeklar: ”Uanset om vi ser på kondital, jobtilfredshed, personlig økonomi eller held i spil, kan vi se en tydelig kausalitet mellem tallet 36 og positive begivenheder i forsøgspersonernes liv,” fastlår Hudson, der selv var 36 år, da projektet startede.

Hudson forklarer, at bøsserne som 36-årige vandt signifikant flere præmier i lotterier og queen-konkurrencer, især hvis de spillede på eller optrådte som nr. 36. Og når en 36-årig bøsse møder 36 minutter for sent på arbejde, vil hans chefer og kolleger med 64 % sandsynlighed reagere positivt.

Intet nyt under solen
Resultaterne kommer ikke bag på leder af Center for Seksualitetsforskning i København, Henning Bech. ”Jeg vil måske ikke kalde det almen viden, men at 36 er et særdeles potent tal for homoer, har vist aldrig været nogen hemmelighed.”

Bech henviser blandt andet til det faktum, at bøsser stort set altid finder sammen i grupper på 36, når de tager på charterferie, og at den berømte bøsse, Elton John, fik sin første pladekontrakt kort tid efter at være flyttet ind i nr. 36. Desuden er det velkendt, at den legendariske sanger, Freddie Mercury, døde dagen efter at have fyret en af sine 36 stylister.

Behov for mere forskning
Trods kollegernes skepsis er Benjamin Hudson overbevist om, at hans forskning er så banebrydende, at han allerede har søgt om midler til et syvårigt projekt, der skal følge op på bøsseprojektet.

”Vores datamateriale antyder, at matematiske mønstre også har betydning for andre former for seksuel adfærd. Vi har blandt andet en formodning om, at pi er en medvirkende faktor i biseksuel adfærd hos kvinder over pensionsalderen,” fortæller Hudson, der dog understreger, at der er tale om en hypotese, og at der er behov for mere forskning for at kunne konstatere noget endegyldigt.